Mac-brugere ledes til dyrere hotelværelser end Windows-brugere

29. juni 2012 kl. 08:5633
Et amerikansk rejseselskab viser finere hotelværelser for Mac-brugere end andre. Statistisk er Mac-brugere nemlig parate til at betale 30 procent mere end pc-brugere.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Rejsevirksomheden Orbitz har fundet ud af Mac-brugere er villige til at betale omkring 30 procent mere for en hotelovernatning i forhold til pc-brugere. Derfor får Mac-brugere nu automatisk serveret dyrere hotelværelser, når de surfer forbi rejseselskabets hjemmeside. Det skriver The Wall Street Journal.

Orbitz direktør forklarer, at virksomheden havde en formodning om at Mac-brugere brugte flere penge på hotelværelser. Det viste sig at være rigtigt. Orbitz kunne fremskaffe data, som viser, at sandsynligheden for at en Mac-bruger bestiller et værelse ved et fire- eller femstjernet hotel er 40 procent større end hos en pc-bruger.

Det er dog stadig muligt for Mac-brugere at sortere søgninger efter pris, så man kan altid finde det billigste hotelværelse uanset operativsystem.

Om Linux-brugere kan se frem til kun at få serveret vandrerhjem på Orbitz.com, melder historien ikke noget om.

33 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
31
30. juni 2012 kl. 23:13

1: Billigt og godt 2: Dyrt og godt 3: Billigt og dårligt 4: Dyrt og dårligt

Men husk selvfølgelig at din tid heller ikke er gratis.

30
30. juni 2012 kl. 19:53

Fordi det er sjovt at foder, og et eller andet sted skal man jo det. Alså foder og skrive om OS religion.

29
30. juni 2012 kl. 17:37

Denne artikel hedder: Mac-brugere ledes til dyrere hotelværelser end Windows-brugere

Hvorfor diskuteres der så kun "OS religion etc." ?

25
30. juni 2012 kl. 13:03

Kom frisk med de windows only pcere som har samme specs, build kvalitet, service og garanti som en Mac som er markant billigere ?

Ja der er PCer der er billigere end Macer... men de er billigere af en årsag.

Hvis du var ansvarlig for at promovere en prima rejsedestination der kostede en pæn pris som du ville promovere hvor ville du reklamere for den ?

Foran Irma eller Netto ? Foran en Audi forhandler eller foran en brugtbils forhandler ?

24
30. juni 2012 kl. 11:13

Mac bruger er da villige til at betale dyrt for en mac, hvorfor ikke også for et hotelværelse.

Sagt af en som vil købe den nye ASUS TF700T.

mvh

17
29. juni 2012 kl. 19:57

Hvad med at holde sig til at debattere artiklen? Alt det andet "religion" har vi hørt mindst 1.000.000 gange før...

13
29. juni 2012 kl. 17:39

De viser ofte en højre pris, anden gang du ser på den samme rejse, men hvis du så tager den samme rejse fra en anden pc, for du en billigere pris end den du så anden gang for første pc.

5
29. juni 2012 kl. 10:24

... mener en Linux/Windows dual-user udfra egne data :-)

7
29. juni 2012 kl. 11:59

... mener en Linux/Windows dual-user udfra egne data :-)

Det kan jeg ikke nikke genkendende til.

Jeg har både Linux og Windows. En fuld version. Købt og betalt. Ikke noget OEM eller lyssky over den. Alle de spil der er installeret på den er ligeledes købte og betalte.

Jeg har fået råd til, at bygge en gaming-optimeret maskine for de penge jeg har sparet ved at vælge GPL til alt det andet. At jeg så får røde knopper af, at bruge Windows er en anden ting. Derfor opholder jeg mig mindst muligt i selskab med brugerfladen (og derfor har jeg Linux på min daglige maskine).

10
29. juni 2012 kl. 12:53

Jeg synes egentligt at det væsentlige i artiklen er de åbenlyse manipulation af data der præsenteres af brugeren.

At emnet så hijackes af de sædvanlige "micro-shills" til en linux/windows diskussion gør ikke kommentar tråden nogen tjenester.

10
29. juni 2012 kl. 12:54

"micro-shills"

Du mente vel egentlig "Apple-shills" ... eller rakte intelligensen ikke til at læse artiklen grundigt nok?

11
29. juni 2012 kl. 12:58

Jeg mente micro-shills og man kan da se hvem der føler sig ramt :-)

1
29. juni 2012 kl. 09:24

Linux-brugere har bedre råd til at leve livet, da de ikke har brugt alle deres penge på software...

22
Indsendt af Peter Binderup (ikke efterprøvet) den lør, 06/30/2012 - 08:09

... men har så ikke tid til at "leve livet", da de bruger al deres tid på at få lortet til at virke.

Jeg forstår godt sarkasmen i indlægget, men jeg havde faktisk lidt sådan en oplevelse for nogle år siden. Jeg havde købt en Kiss afspiller som skulle virke som "medie pc" - det gjorde den ikke og jeg fik pengene tilbage.

Jeg gik så i krig med at lave en MythTV boks - hold da op en kamp. Jeg brugte 2 hele weekender på at få bare lyd igennem, desværre kun sne på billedsiden (der skulle laves en masse krumspring bare for at få lyd til at virke fra TV kortet, billede måtte jeg opgive).

Til sidst var konens tålmodighed sluppet op med det projekt. Der blev (mod min vilje) indkøbt Windows XP Mediacenter licens - fra skiven var sat i DVD drevet til at vi kunne timeshifte på vores KabelTV pakke gik der under en time (fandens også) - det var selvfølgelig sjovt at nørde med MythTV, men særdeles uproduktivt.

23
30. juni 2012 kl. 10:06

Jeg gik så i krig med at lave en MythTV boks - hold da op en kamp. Jeg brugte 2 hele weekender på at få bare lyd igennem, desværre kun sne på billedsiden (der skulle laves en masse krumspring bare for at få lyd til at virke fra TV kortet, billede måtte jeg opgive).

Lyder meget bekendt :) Havde nøjagtigt samme oplevelse engang. V.0.13-14 af Mythtv tog mig præcis 53 timer effektivt at få til at virke. Det var uden tvivl ikke noget man skal kaste sig ud i, med mindre man 1) var utilfreds med funktionaliteten i kommercielle PVR'er og 2) synes det var sjovt at pille i.

Idag er det version 25, og situationen er en HELT anden. Hvis du holder dig til HCL-hardware (f.eks. efter min mening verdens bedste tuner; hdhomerun) så tager Mythbuntu ca. 10 klik at få til at køre. Bortset fra kanal-konfigurationen, som i under visse eksterne sende-forhold kan drille umådeligt. Intet problem for en entusiast, selvfølgeligt ;)

Jeg anbefaler altid folk at købe en yousee-boks eller lignende, hvis de ikke er entusiaster, fordi jeg nødigt vil påtage mig forpligtelser med at hjælpe folk med udstyr, de har anskaffet på min opfordring. Det gælder linux og i lige så høj grad windows.

Sorry at drive lidt OT. Og så alligevel ikke. For når man anskaffer sig en mythtv istedet for en Windows Media Center eller en Yousee boks, så er det sgu ikke fordi man er for nærig til at slippe en lille håndfuld hundredemænd eller 89 om måneden for at få underholdning.

Så er det fordi, at værdien som f.eks. et godt sammenskruet Mythtv setup kan levere, totalt efterlader kommercielle løsninger i støvet. Jeg kan ikke købe noget lignende nogen steder, om så jeg havde 25k til formålet.

Og det skal siges til jespertyper der tror, at fatters nørdede leg med fri software får negativ social effekt på familielivet i forhold til dem, der saligt kan købe microsoft-dimser, så vil jeg sige at vi alle idag ser mindre, men bedre og meget mere flexibelt tv end med et hvilket som helst alternativ. Så her er har investeringen tjent sig hjem for år tilbage.

32
1. juli 2012 kl. 16:38

WAT ?

MEH!

Er det ikke træls så lille verden bliver, når man har røven fuld af fordomme?

I wouldn't know ;) Men i lyset af, at dit eget allerførste "bidrag" til debatten var: >>... men har så ikke tid til at "leve livet", da de bruger al deres tid på at få lortet til at virke.<<, så kan du måske oplyse os om hvordan det føles ;)

9
29. juni 2012 kl. 12:53

Det er svært at få det hele, medmindre selvfølgeligt at man anser "at få lortet til at virke" = at leve livet :-)

Det er selvfølgelig en "tongue-in-cheek"-bemærkning, men dog med en vis visdom i ...i hvert fald for mig.

Den seneste tid har jeg brugt alt, alt for meget tid på at få noget gratis/billigt software til at virke som det skulle derhjemme. Den anden dag indså jeg noget åbenlyst nemlig at tiden jeg har brugt på det ville have været langt bedre brugt sammen med familien. Derfor købte jeg et program (til omkring DKK 600,-) og det fik jeg til at spille på en times tid. Jeg har bogstaveligt talt brugt dage på at få det andet til at virke som jeg ønskede det.

Man kan selvfølgelig argumentere for, at hvis jeg havde brugt tiden på at få den gratis/billige software til at virke, så havde jeg kunnet bruge de DKK 600 på en middag med familien eller en tur i cirkus/tivoli/whatever. Men eftersom tiden brugt på lorte-softwaren kun kan komme ét sted fra (nemlig fra tiden med familien), så er der for mig ikke nogen tvivl om, hvorvidt de DKK 600 nu er givet godt ud.

"Gratis" er ikke altid "gratis" - hverken på arbejdet eller derhjemme.

15
29. juni 2012 kl. 19:02

Den seneste tid har jeg brugt alt, alt for meget tid på at få noget gratis/billigt software til at virke som det skulle derhjemme.

Hvilket?

Jeg har en hel maskine baseret på gratis software og jeg har ikke brugt meget tid på opsætning af den.

I med en CD. Opsæt partitioner (vælg størrelse og filsystemer i et grafisk værktøj). Tastatur, mus, sprog og tidszone finder den selv ud af. Sæt igang. Sidde og fordrive tiden med Version2 i ventetiden.

Installation af ekstra software:

sudo apt-get install software-liste

  • ja, jeg har samlet mig en færdig liste over det software jeg skal bruge.

Personalisering af UI tager omtrent den samme tid uanset om det er Gnome eller Explorer (hvis man ikke har snydt og lavet noget i forvejen). Den store forskel er, at Gnome's konfiguration er baseret på xml-filer der let lader sig manipulere/udskifte. Der er Registry lidt mere omstændig (men ikke umulig) at have med at gøre.

Der er et par tricks omkring at få fuld kontrol med printeren (det automatisk værktøj er lidt for "smart") og få statisk IP-adresse på maskinen (igen, det automatiske værktøj er lidt for "smart"). Men begge dele er hurtigere end at vente på printerinstallationen i Windows.

Desuden har jeg den holdning, at hvis software er omstændigt at bruge eller bare sætte op (uanset om det koster gratis eller koster en mindre formue) så ryger det ud igen. Jeg har haft fingrene i både KMail og Evolution. Jeg ved ikke hvad der er værst. Sikke noget juks.

19
29. juni 2012 kl. 23:01
21
30. juni 2012 kl. 04:43

Noget DVR-software, men er det vigtigt?

Ja. Der er nemlig stor forskel på kvaliteten af gratis/billigt software (fuldstændigt som der er forskel på dyre betalingsløsninger).

At du har stået med noget crappy gratissoftware er ikke ensbetydende med at gratissoftware er crappy.

Crappy software er en delmængde af software. Du kan også se crappy software som en af fællesmængderne mellem gratis/billigt software og dyrt betalingssoftware.

Jeg stod for nogle år siden med et projektplanlægningssystem der kostede en mindre formue. Til projektplanlægning var det bare ikke specielt godt (jeg fandt aldrig noget funktionsområde hvor det virkeligt styrede). Det var virkeligt pengene ud af vinduet.

20
30. juni 2012 kl. 01:49

Jamen Kim, det er da godt at du ikke selv benytter dig af nedladende kommentarer, så.

Hej Sune,

Der findes mange mennesker. For nogle er den rigtige bil en VW, for andre en Peugeot. Der findes mennesker der stemmer på liste A, og andre på liste V, o.s.v.

Når det drejer sig om Operativ Systemer, så findes der generelt to typer mennesker; brugere og fanatikere. Brugerne vælger et OS udfra deres behov, mens fanatikerne vælger deres udfra en philosofi - Personligt kan jeg ikke fordrage philosofer, da de vedbliver med at fortælle mig at jeg tager fejl, fordi jeg ikke har set "lyset".

Jeg anser et OS som noget der skal hjælpe mig til at løse de opgaver jeg stiller, uden at det generer mig unødigt undervejs. Fanatikere, det være sig Linux, Mac eller Windows, er alle uinteressante, da jeg primært anser det som værende religiøse idioter der prøver at tvinge deres philisofi igennem til alle, uden samtidigt at forså mangfoldigheden og alsidigheden af menneskeheden.

Jeg skrev følgende som min slut kommentar i første indlæg: "Vi bruger vores tid til det som vi finder mest berigende". Generelt vil jeg dermed sige at man skal lave en beslutning der er fokuserer på det behov/krav man selv har, og lade andre om deres.

Mvh, Kim