Lynnedslag zapper Amazons og Microsofts irske sky-datacentre

Et kraftigt tordenvejr i Irland forårsagede i weekenden nedbrud hos både Amazons EC2 og Microsofts BPOS på grund af lynnedslag.

Hverken Amazon eller Microsoft har endnu en sky, der kan hamle op med atmosfærens cumulonimbusskyer, og slet ikke når det kommer til den maksimale elektriske effekt, hvor et lyn kan komme op på flere terawatt.

Både Amazon og Microsoft blev således ramt af nedbrud, da et tordenvejr forårsagede forstyrrelser på elnettet i Irland, hvor begge firmaer har store datacentre.

Datacentre har deres egne nødstrømsanlæg, så en strømafbrydelse betyder under normale omstændigheder ikke et nedbrud, men da lynet slog ned i en transformatorstation i nærheden af Amazons irske datacentre, skabte det et så kraftigt udsving i strømforsyningen, at Amazons nødstrømsanlæg ikke kunne klare belastningen. Det betød, at flere af nødgeneratorerne ikke blev koblet ind, skriver Datacenter Knowledge.

Problemet var helt specifikt, at nødstrømsanlægget ikke kunne synkronisere strømmens faser, og det skulle derfor gøres manuelt. Derfor røg én af Amazons europæiske Availability Zoner offline uden strøm i to timer, hvorefter Amazon skulle bringe serverne op i drift igen.

Microsoft havde ifølge Datacenter Knowledge ligeledes et problem med strømforsyningen til et af de datacentre, som bruges til driften af Microsofts BPOS, Business Productivity Online Suite. Det betød, at tjenesten var nede for visse brugere i løbet af søndagen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Jakob Køster

Problemet var helt specifikt, at nødstrømsanlægget ikke kunne synkronisere strømmens faser, og det skulle derfor gøres manuelt

Anlægget skulle da stadig meget gerne have 120grader mellem de tre faser - også efter et lynnedslag.. Der står da også i kilden at:

“Power sources must be phase-synchronized before they

.. Dvs. at nødstrømsanlægget skulle synkroniseres op mod nettet, således at man kunne lægge by-strøm ind og derefter koble nødgeneratoren ud.

  • 0
  • 0
#4 Deleted User

De er endnu ikke oppe at køre, en af mine kunder har en produktionsserver som endnu ikke er kørende.

Så det lader til at Clouden ikke har bestået testen. Et simpelt lynnedslag i en transformer station kan sætte 2 cloud centre ud af drift, tsk tsk Hvordan et nødstrømsanlæg virker er ikke nogen nyhed og at der passes på når de skal tilkobles nettet igen er heller ikke nogen overraskelse og det virker helt grotesk at det åbenbart ikke er noget de har taget højde for i en cloudcenter.

  • 0
  • 0
#5 Flemming Riis

Så det lader til at Clouden ikke har bestået testen

Det har vel vel da netop hvis man har data i 2 zoner ville man ikke være ramt.

Amazon kan overleve at et datacenter forsvinder hvis man gør det rigtigt , hvor mange kan det i deres eget server rum.

Uden af vide noget om drift i mega centre så vil jeg tror at både Amazon og MS har rimeligt godt styr på at drifte tingende

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere