Lynnedslag sender Microsoft-tjenester til tælling: Populært udviklerværktøj nede i hele verden

5. september 2018 kl. 10:377
Lynnedslag sender Microsoft-tjenester til tælling: Populært udviklerværktøj nede i hele verden
Illustration: Microsoft.
Uvejr i det sydlige USA har ramt et af Microsofts datacentre hårdt. Azure, Office 365 og Visual Studio Teams er påvirket.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Dårligt vejr har skabt seriøse problemer i et amerikansk Microsoft-datacenter, og blandt andet er udviklerværktøjet Visual Studio Team Services nede her til morgen

Ifølge Microsofts Azure-statusside, der i øvrigt også løbende går ned for øjeblikket, skyldes problemet, at lynnedslag nær et datacenter har øget den elektriske spænding.

» A severe weather event, including lightning strikes, occurred near one of the South Central US datacenters. This resulted in a power voltage increase that impacted cooling systems. Automated datacenter procedures to ensure data and hardware integrity went into effect and critical hardware entered a structured power down process,« hedder det på statussiden for Microsoft Azure.

Statussiden skriver, at det primært påvirker kunder i den centrale del af det sydlige USA, men Visual Studio Team Services er nede over hele verden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Også Office 365 har været utilgængelig for nogle brugere, men ifølge Microsoft skulle det være oppe at køre igen.

Version2 arbejder på at få at få at vide, hvornår Microsoft regner med, at Visual Studio Team Services bliver tilgængeligt igen.

7 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
7
6. september 2018 kl. 07:53

Måske skulle vælge en cloudløsning hos Amazon????

6
5. september 2018 kl. 20:56

Har man ikke redundans i et datacenter? Har de sat det hele på samme matrikel?

5
5. september 2018 kl. 14:25

den så velkendte "pølsesnak", som politikere er så gode til.

4
5. september 2018 kl. 13:41

@Jan, prøv at læse det Microsoft skriver og som Claus så venligt har indsat i sin kommentar. Der står ikke noget som helst om en automatiseret nedkølingsprocedure ... eller for den sags skyld om en udkobling af spændingsforsyningen.

Der står, at deres kølesystem blev påvirket af en overspænding og at centeret derefter lukkede planmæssigt ned som konsekvens af den hændelse.

3
5. september 2018 kl. 13:09

Men det ændrer ikke, at "automatiseret nedkølingsprocedure" ikke er en retvisende oversættelse af "structured power down process".

Den mere retvisende beskrivelse er nok: "...... Dette medførte en spændingsforøgelse der resulterede i en automatisk udkobling af spændingsforsyningen. Som følge heraf blev de automatiske procedurer for kontrolleret nedlukning iværksat som en beskyttelsesforanstaltning.".

Men hvis man ikke forstår substansen, så er meningsfuld oversættelse vanskelig.

2
5. september 2018 kl. 12:54

Der står " PRELIMINARY ROOT CAUSE: A severe weather event, including lightning strikes, occurred near one of the South Central US datacenters. This resulted in a power voltage increase that impacted cooling systems. Automated datacenter procedures to ensure data and hardware integrity went into effect and critical hardware entered a structured power down process. " Så overspændingen kan have taget kølingen helt eller delvist ud, hvilket så har trigget en koordineret fuld eller delvis shutdown for at undgå overophedning af datacentret

My guess !

1
5. september 2018 kl. 11:23

Gad vist hvad der står på engelsk: "....., skyldes problemet, at lynnedslag nær et datacenter har øget den elektriske spænding og igangsat en automatiseret nedkølingsprocedure."

Det her er vrøvl.