Lynnedslag sender Microsoft-tjenester til tælling: Populært udviklerværktøj nede i hele verden

Illustration: Microsoft
Uvejr i det sydlige USA har ramt et af Microsofts datacentre hårdt. Azure, Office 365 og Visual Studio Teams er påvirket.

Dårligt vejr har skabt seriøse problemer i et amerikansk Microsoft-datacenter, og blandt andet er udviklerværktøjet Visual Studio Team Services nede her til morgen

Ifølge Microsofts Azure-statusside, der i øvrigt også løbende går ned for øjeblikket, skyldes problemet, at lynnedslag nær et datacenter har øget den elektriske spænding.

» A severe weather event, including lightning strikes, occurred near one of the South Central US datacenters. This resulted in a power voltage increase that impacted cooling systems. Automated datacenter procedures to ensure data and hardware integrity went into effect and critical hardware entered a structured power down process,« hedder det på statussiden for Microsoft Azure.

Statussiden skriver, at det primært påvirker kunder i den centrale del af det sydlige USA, men Visual Studio Team Services er nede over hele verden.

Også Office 365 har været utilgængelig for nogle brugere, men ifølge Microsoft skulle det være oppe at køre igen.

Version2 arbejder på at få at få at vide, hvornår Microsoft regner med, at Visual Studio Team Services bliver tilgængeligt igen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Claus Bruun

Der står " PRELIMINARY ROOT CAUSE: A severe weather event, including lightning strikes, occurred near one of the South Central US datacenters. This resulted in a power voltage increase that impacted cooling systems. Automated datacenter procedures to ensure data and hardware integrity went into effect and critical hardware entered a structured power down process. " Så overspændingen kan have taget kølingen helt eller delvist ud, hvilket så har trigget en koordineret fuld eller delvis shutdown for at undgå overophedning af datacentret

My guess !

  • 3
  • 0
#3 Jan Heisterberg

Men det ændrer ikke, at "automatiseret nedkølingsprocedure" ikke er en retvisende oversættelse af "structured power down process".

Den mere retvisende beskrivelse er nok: "...... Dette medførte en spændingsforøgelse der resulterede i en automatisk udkobling af spændingsforsyningen. Som følge heraf blev de automatiske procedurer for kontrolleret nedlukning iværksat som en beskyttelsesforanstaltning.".

Men hvis man ikke forstår substansen, så er meningsfuld oversættelse vanskelig.

  • 0
  • 0
#4 Henrik Sørensen

@Jan, prøv at læse det Microsoft skriver og som Claus så venligt har indsat i sin kommentar. Der står ikke noget som helst om en automatiseret nedkølingsprocedure ... eller for den sags skyld om en udkobling af spændingsforsyningen.

Der står, at deres kølesystem blev påvirket af en overspænding og at centeret derefter lukkede planmæssigt ned som konsekvens af den hændelse.

  • 1
  • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere