Lydvirksomheden Bose melder om databrud efter ransomware-angreb

25. maj 2021 kl. 10:13
Lydvirksomheden Bose melder om databrud efter ransomware-angreb
Illustration: Kaspars Grinvalds.
I marts ramte et ransomware-angreb Boses systemer, hvor oplysninger om nuværende og tidligere ansatte blev tilgået. Efterfølgende efterforskninger peger dog ikke på, at de oplysninger skulle være solgt ulovligt.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Bose løfter nu sløret for et databrud, efter et ransomware-angreb i begyndelsen af marts ramte lydvirksomhedens systemer.

I et brev til de amerikanske myndigheder skriver Bose, at virksomheden »oplevede en sofistikeret cyberhændelse, der resulterede i implementeringen af malware/ransomware på tværs af (sit miljø, red.)«.

»Bose opdagede først malware/ransomware på Boses amerikanske systemer den 7. marts 2021,« skriver lydvirksomheden, der efterfølgende hyrede eksterne eksperter ind for at gendanne de påvirkede systemer og afgøre, om data var tilgået og eksfiltreret.

Ansattes data tilgået

Gennem de undersøgelser opdagede Bose, at angriberne havde tilgået både nuværende og tidligere medarbejeres personlige oplysninger.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Baseret på vores efterforskning og analyse fastslog Bose den 29. april 2021, at gerningsmændene til cyberangrebet potentielt havde adgang til et mindre antal interne regneark med administrativ information vedligeholdt af vores HR-afdeling,« skriver Bose i brevet og fortsætter:

»De filer indeholdt visse oplysninger vedrørende ansatte og tidligere ansatte i Bose.«

De personlige oplysninger, som blev eksponeret under databruddet, er navne, personnumre og andre HR-relaterede informationer.

Ifølge Bose havde angriberne kun adgang til »et begrænset antal mapper«, men virksomheden kan hverken be- eller afkræfte, at angriberne har eksfiltreret de data.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lydvirksomheden har derudover haft eksperter »til at overvåge dark web for eventuelle indikationer på lækkede data og har samarbejdet med FBI«.

Der er dog indtil videre ingen indikationer på, at data er blevet »ulovligt formidlet, solgt eller på andet måde delt«, fremgår det af brevet.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger