»Politiet skal styrke dialogen med og åbenheden over for befolkningen.«
Sådan lyder et af målene i regeringsgrundlaget for S-R-SF-regeringen.
Men det betyder ikke, at hverken borgere eller politikere kan få lov at vide, hvor tit Politiets Efterretningstjeneste, PET, installerer aflytningssoftware på mistænkte danskeres pc'er.
Det har efterretningstjenesten ellers gjort mange gange og med succes i efterforskningen af terrorsager som Vollsmose-sagen de seneste 10 år.
Men som det er nu, ved ingen ud over politiet, hvor mange gange de såkaldte 'sniffer-programmer' er blevet brugt siden 2002. Ej heller, hvor ofte det er endt med sigtelser mod mistænkte i for eksempel terrorsager.
PET har tidligere over for Version2 afvist at oplyse antallet af sager, hvor spionprogrammerne er blevet benyttet.
Og justitsminister Morten Bødskov (S) vil heller ikke besvare Version2's spørgsmål yderligere end det svar, han har givet til Folketingets Retsudvalg:
At det vil kræve for stor en arbejdsindsats hos politiet, hvis antallet af sager skal tælles op rundt omkring i de enkelte politikredse.
Det skal de nemlig gøre manuelt, lyder forklaringen.
Og det er et problem for danskernes retssikkerhed, at tallene ikke kan blive lagt frem på bordet, mener Venstres retsordfører, Karsten Lauritzen.
Han har efter Version2's dækning af sagen forgæves forsøgt at få justitsministeren til at oplyse antallet af sager og sigtelser på den baggrund, og han mener, at ministeren nu løber fra regeringens løfte om mere åbenhed.
»Jeg betragter det som manglende politisk vilje. Og det virker lidt dobbeltmoralsk, når der i regeringsgrundlaget netop loves mere åbenhed,« siger Karsten Lauritzen til Version2.
Også regeringens støtteparti, Enhedslisten, rejser kritik:
»Det er præcis den samme problematik, som vi kender fra logning af data. Det er en indgrebsmulighed, som er meget krænkende i forhold til privatlivets fred, og som politiet siger, at det har brug for,« siger Enhedslistens retsordfører, Pernille Skipper, til Version2.
»Men vi ved ikke, om der bliver opklaret forbrydelser på den baggrund. Og det er et kæmpe problem, fordi man altid må afveje borgernes sikkerhed op i mod frihedsrettighederne,« uddyber retsordføreren.
Hvordan vurderer du, at justitsministerens udmelding stemmer overens med ambitionen i regeringsgrundlaget om mere åbenhed mellem politiet og befolkningen?
»Ikke særlig godt. Jeg er meget enig i, at der er brug for større åbenhed. Men hvis regeringen ikke har vilje til at lave den slags opgørelser over, hvad overvågningen fører til, så er det ikke andet end pæne ord,« siger Pernille Skipper.
Karsten Lauritzen vil stadig forsøge at få tallene lagt på bordet:
»Vi evaluerer løbende antiterror-pakkerne, og i øjeblikket har vi logningsbekendtgørelsen oppe at vende. Så der kan være afarter af det her, hvor man kunne håbe på at få nogle svar,« siger Venstres retsordfører.
PET må konkret bruge aflytningssoftwaren i sager, hvor mistænkte kan straffes med seks års fængsel eller mere.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.