Lufthavnskaos værre end forventet

It-problemerne i forbindelse med indførelse af milliardstort nyt kontrolsystem til Københavns Lufthavn har vist sig langt flere end forventet.

De omfattende it-problemer i Københavns Lufthavn i forbindelse med implementering af milliarddyrt kontrolsystem viser sig nu at være langt værre end først forventet. Det skriver Nyhedsavisen.

»Men vi kan lige så godt indrømme, at antallet af fejl er langt højere, end vi forventede. Vi har derfor måtte reducere kapaciteten og lade flyene lette og lande med længere intervaller. Det har givet en del forsinkelser. Det er vi selvfølgelig kede af på passagerernes vegne,« siger Jesper Schou, der er operation manager i Naviair til avisen.

Ifølge de seneste tal fra Naviair, der står for driften af kontroltårnet, har der været 1447 fly, der i januar og februar er blevet forsinket som følge af it-problemerne i kontroltårnet.

Haft fat i leverandøren

Naviair har hele tiden meldt ud, at implementeringen af det nye system til 1,2 milliarder kroner ville betyde forsinkelser, men de aktuelle forsinkelser er langt værre end tidligere udmeldt.

»Vi har måttet lægge et pres på vores leverandører, men nu tror vi på, at det kommer til at virke. Fra april skulle vi gerne ned på et normalt antal forsinkelser. Og så har vi også fået verdens mest avancerede flystyringssystem,« siger Jesper Schou til Nyhedsavisen.

Det nye kontrolsystem afløser brug af papirlapper til styring af flyenes landinger og starter. Med det nye system sker kontrollen og styringen elektronisk.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Ejler Ottesen

"Det nye kontrolsystem afløser brug af papirlapper til styring af flyenes landinger og starter"

Det KUNNE være interessant at få de tekniske årsager til, at noget så relativt simpelt som flyvekontrol er blevet så ekstremt dyrt og oven i prisen forsinker starter og landinger og derved brænder en masse ekstra olie.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere