Lovpligtige dødemandsknapper på smartphones stemt ned i Californien

Et forslag om lovpligtige dødemandsknapper skulle gøre det mindre attraktivt at stjæle smartphones. Nu er forslaget dødt på trods af flertal.

Et lovforslag, der skulle tvinge smartphone-producenter til at udstyre deres produkter med såkaldte dødemandsknapper, er blevet stemt ned i Californien.

Dødemandsknappen er en funktion, der giver telefonens ejer mulighed for at slette alle data på enheden, hvis den skulle blive stjålet, sådan som man eksempelvis kender det fra Apples Find My iPhone. Målet med forslaget var, at mindske antallet af røverier.

Ifølge den amerikanske telemyndighed, FCC, er en smartphone eller tablet nemlig målet i omkring halvdelen af alle røverier i USA - og den omtalte funktion skulle gøre enhederne til mindre attraktive at stjæle. .

Konkret skulle lovforslaget gøre funktionen lovpligtig i alle smartphones, der sælges i Californien. Men ifølge RT er det altså afgået ved døden - på trods af at et flertal stemte for. Med 19 stemmer for og 17 imod opnåede man nemlig ikke de 21 stemmer, der skal til for at komme igennem delstats-senatet.

Og det ærger senator Mark Leno, der er en af kræfterne bag lovforslaget.

»Teknologien eksisterer allerede, og indtil den er præ-installeret i alle solgte telefoner, vil forbrugerne være uskyldige ofre for tyve, der tjener penge på at videresælge enhederne på det sorte marked,« udtaler han.

Læs også: Amerikansk stat: Smartphones skal udstyres med en ‘dødmandsknap’

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (10)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#4 Peter Hansen

Det ville være rart, hvis journalister fulgte op på, hvorfor mange i delstats-senatet stemte imod, i stedet for blot at nævne at forslaget ikke det ikke blev vedtaget. Hvad var argumenterne for at stemme imod? Argumenterne for loven har allerede været nævnt, men hvad er politikernes argumenter imod loven?

  • 2
  • 0
#7 Jens Monrad

"Apples funktionalitet i 'Find min iPhone' gør da ikke telefonen / iPad'en eller Mac'en ubrugelig. Den sletter blot indholdet, så tyven ikke kan bruge de data der ligger på enheden."

Det er ikke helt rigtig. Den nye funktionalitet gør det umuligt at bruge telefonen, hvis den bliver meldt tabt/stjålet og kræver at den der finder den / tyven har apple id password.. Det er blandt andet derfor man hører historier om folk der får mytiske opkald fra udlandet, hvor man beder om login til apple id, så den telefon de har købt ikke er ubrugelig. http://jyllands-posten.dk/aarhus/krimi/ECE6621671/apple-tyve-ringer-tidl...

  • 2
  • 0
#10 Thomas Fechtenburg

Alt kan sikkert omgås, og Apple skriver da heller ikke at det ikke er muligt at finde et smuthul. Jeg har slået funktionen til, om ikke andet kan jeg slette de data der er på telefonen, så de ikke falder i de forkerte hænder.

Her er hvad Apple skriver om funktionen.

When you enable Find My iPhone on your iPhone, iPad, or iPod touch running iOS 7, your Apple ID is securely stored on Apple’s activation servers and linked to your device. From that point on, your password will be required before anyone can turn off Find My iPhone on your device, erase your device, or reactivate and use your device.

Activation Lock is enabled automatically when you turn on Find My iPhone in iOS 7, or when you upgrade to iOS 7 from a previous version of iOS that has Find My iPhone already turned on.

To turn on Find My iPhone on your device:

Go to Settings. Tap iCloud. Sign in with your Apple ID, if necessary. Turn on Find My iPhone.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere