Lovforslag: Kaspersky er 'ondsindet' og skal udfases

Kaspersky står nu også til at blive presset i EU. Illustration: mixmagic / BigStock
Et opsigtsvækkende beslutningsforslag er blevet udarbejdet i EU, til stor skade for et i forvejen såret Kaspersky Labs.

Kaspersky er for alvor i modvind, for nu har EU på et møde i går skrevet i et beslutningsforslag, at firmaet er kompromitteret og derfor ikke bør anvendes i unionens systemer.

Præcis hvad man baserer dette på er ikke oplyst, og derfor er der tale om en ret opsigtsvækkende afgørelse, skriver The Register.

Læs også: Efter massive tillidsproblemer: schweizere skal kigge Kaspersky efter i sømmene

For der er stadig ikke nogle håndfaste beviser, der peger på at Kaspersky skulle være på den forkerte side af loven, siger Martijn Grooten, der er redaktør på Virus Bulletin;

»Måden Kaspersky er nævnt på i dokumentet er virkelig mærkelig og det virker ikke som om, der er nogle synderlige overvejelser til grund for det. Jeg mener ikke, at Kaspersky er blevet ‘bekræftet ondsindet', i hvert fald ikke på en offentligt verificerbar måde,« siger Martijn Grooten til The Register.

Læs også: Trump underskriver lov, der forbyder myndigheders brug af Kaspersky Lab

Helt konkret står der følgende i afsnit 76 i beslutningsforslaget;

»EU bør lave en omfattende gennemgang af software, it, kommunikationsudstyr og infrastruktur brugt i institutionerne (i EU, red.) for at udelukke potentielt farlige programmer og enheder og desuden forbyde dem, der allerede er bevist ondsindede, herunder Kaspersky Lab.«

USA har allerede forbudt Kaspersky i offentlige sammenhæng og Holland er ligeledes begyndt at udfase selskabets produkter. Også Storbritannien er begyndt at udfase Kaspersky i visse dele af landets infrastrukturer.

Og det på trods af Kasperskys seneste ‘åbenheds-initiativ’.

Eugene Kaspersky afviser, igen, anklagerne som ondsindede rygter.

Læs også: Tyskland vil ikke advare mod brugen af produkter fra Kaspersky - »Intet bevis på hack«

»Vi har gang på gang vist, at vi afslører sårbarheder lige meget hvor vi finder dem og hvem de er lavet af, selv hvis det skader os selv. Derfor er den her beslutning, EU har truffet et skridt tilbage i kampen mod cybertrusler,« siger han til The Register.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Joe Sørensen

Interessant Protektionisme og Hetz.

Hvis de havde noget på Kaspersky så havde de sikkert fortalt om det. Den med at det er lykkes nogle Israelere at lave en ny version af Stuxnet som Kaspersky antivirus ikke kunne finde, fortælle kun noget om konceptet antivirus og ikke rigtig noget om Kaspersky.

  • 4
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere