Lovforslag: Kaspersky er 'ondsindet' og skal udfases

14. juni 2018 kl. 12:422
Lovforslag: Kaspersky er 'ondsindet' og skal udfases
Illustration: mixmagic / BigStock.
Et opsigtsvækkende beslutningsforslag er blevet udarbejdet i EU, til stor skade for et i forvejen såret Kaspersky Labs.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Kaspersky er for alvor i modvind, for nu har EU på et møde i går skrevet i et beslutningsforslag, at firmaet er kompromitteret og derfor ikke bør anvendes i unionens systemer.

Præcis hvad man baserer dette på er ikke oplyst, og derfor er der tale om en ret opsigtsvækkende afgørelse, skriver The Register.

For der er stadig ikke nogle håndfaste beviser, der peger på at Kaspersky skulle være på den forkerte side af loven, siger Martijn Grooten, der er redaktør på Virus Bulletin;

»Måden Kaspersky er nævnt på i dokumentet er virkelig mærkelig og det virker ikke som om, der er nogle synderlige overvejelser til grund for det. Jeg mener ikke, at Kaspersky er blevet ‘bekræftet ondsindet', i hvert fald ikke på en offentligt verificerbar måde,« siger Martijn Grooten til The Register.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Helt konkret står der følgende i afsnit 76 i beslutningsforslaget;

»EU bør lave en omfattende gennemgang af software, it, kommunikationsudstyr og infrastruktur brugt i institutionerne (i EU, red.) for at udelukke potentielt farlige programmer og enheder og desuden forbyde dem, der allerede er bevist ondsindede, herunder Kaspersky Lab.«

USA har allerede forbudt Kaspersky i offentlige sammenhæng og Holland er ligeledes begyndt at udfase selskabets produkter. Også Storbritannien er begyndt at udfase Kaspersky i visse dele af landets infrastrukturer.

Og det på trods af Kasperskys seneste ‘åbenheds-initiativ’.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Eugene Kaspersky afviser, igen, anklagerne som ondsindede rygter.

»Vi har gang på gang vist, at vi afslører sårbarheder lige meget hvor vi finder dem og hvem de er lavet af, selv hvis det skader os selv. Derfor er den her beslutning, EU har truffet et skridt tilbage i kampen mod cybertrusler,« siger han til The Register.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
14. juni 2018 kl. 15:55

Interessant Protektionisme og Hetz.

Hvis de havde noget på Kaspersky så havde de sikkert fortalt om det. Den med at det er lykkes nogle Israelere at lave en ny version af Stuxnet som Kaspersky antivirus ikke kunne finde, fortælle kun noget om konceptet antivirus og ikke rigtig noget om Kaspersky.

1
14. juni 2018 kl. 13:48

For der er stadig ikke nogle håndfaste beviser, der peger på at Kaspersky skulle være på den forkerte side af loven, siger Martijn Grooten, der er redaktør på Virus Bulletin

Aaaa så dette er en efter reaktion på

https://www.version2.dk/artikel/efter-massive-tillidsproblemer-schweizere-skal-kigge-kaspersky-efter-soemmene-1085380

https://www.version2.dk/artikel/israelere-brugte-modificeret-stuxnet-at-opdage-russiske-hackere-kasperskys-infrastruktur