Lokalpolitiker får sin egen iPhone-app

Viceborgmester Katrine Lester (S) fra Frederiksberg er den første danske politiker med sin egen iPhone-app.

Katrine Lester, socialdemokratisk viceborgmester på Frederiksberg, blev for ganske nylig den første danske politiker med sin egen applikation til Apples iPhone.

Den vil hun bruge til at holde vælgerne bedre opdateret med sit arbejde som politiker, siger hun.

»Vi lokalpolitikere hører ofte, at det er svært for vælgerne at følge med i, hvad vi laver på rådhuset. Derfor prøver jeg naturligvis at kommunikere så meget og godt jeg kan, og jeg håber, jeg med min nye app kan nå ud til flere vælgere,« siger Katrine Lester til Danske Kommuner.

Applikationen 'Katrine Lester' kan hentes gratis fra Apples App Store, og den holder brugeren opdateret med de seneste udtalelser og nyheder fra Katrine Lester og Socialdemokraterne på Frederiksberg.

Applikationen er udviklet af Kasper Hyllested. En version til Android er siden offentliggørelsen af denne artikel blevet færdigudviklet og kan hentes via Android Marked.

Også en anden socialdemokratisk politiker, Bodil Kornbek, fik i slutningen af sidste uge sin egen iPhone-applikation.

Opdateret 16/3 kl. 08.36 med oplysninger om Android-version og Bodil Kornbeks iPhone-applikation.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Kasper Hyllested

Jeg kan oplyse, at det er mig, der har udviklet Katrine Lesters iPhone App (hun er min kæreste). Desværre har det ikke muligt for mig at få ændret mit udvikler-nick, hvorfor der står Dansk Metal, da jeg lavede min første App for min arbejdsplads, Dansk Metal.

Hvis nogen kan forklare mig, hvordan man ændrer udvikler-navnet i iTunes Store, så hører jeg meget gerne om det :-)

Jeg kan også oplyse, at vi arbejder på at lave en Android-app til Katrine, og satser på, at den også snart vil være at finde i Android Market.

 • 0
 • 0
Michael Lykke

Held og lykke med at ændre navnet fra Dansk Metal...

Hvor jeg arbejder har vi en udvikler konto oprettet af en tidligere medarbejder - Vi har nu brugt 2 måneder på at få ændret nogle simple ting som navn og emailadresse på den konto og har nu opgivet og opretter istedet en ny når den nuværende skal fornyes.

 • 0
 • 0
Emil Moe

Ja det simpelthen for mærkeligt. Min første Mac blev købt i min mors navn, husker ikke helt hvorfor, men resultatet er at, hvis jeg udvikler noget til iOS så står det i min mors navn, når man kontakter dem, kan de hverken finde hovede eller hale i, hvad man snakker om - må da afskære en del potentielle udviklere, for jeg kan jo ikke så godt udvikle i andres navn.

Synes ideen er fin, men ideen virker som en centraliseret løsning af Twitter, hvor man måske istedet kunne have benyttet Twitter? Men vil man frem, må man selvfølgelig prøve nye ting af også.

 • 0
 • 0
Niels Henriksen

Jeg hentede Katrines app pga. professionel interesse (udvikler selv app) og med en "politiker-app" forventer jeg dog at man kan komme i kontakt med politikeren. Der står heller ikke hendes værdigrundlag så jeg ved ikke hvad hun står for.

Jeg kunne godt forestille at sådan en app var mere ping-pong mellem politikeren og borgeren. Naturligvis ikke med at politikeren får tonsvis af beskeder ind, men at politikeren indrager borgeren mere i dagligdagen.

 • 0
 • 0
Kasper Hyllested

Du har helt ret i, at netop muligheden for at reagere og interagere er oplagt i apps. Og den næste version af Katrines app vil da - forhåbentlig - også have netop disse muligheder (kommentere, "I like", share osv. Jeg forventer ikke, at app'en står stille, men er i konstant udvikling - og er meget modtagelig for inputs og kommentarer :-)

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere