Lokalliste-hjemmeside afkrævet løsepenge efter BuyDomains-konkurs

Da det amerikanske hostingselskab BuyDomains gik konkurs, blev stikket samtidig trukket til Lokallisten Rudersdals hjemmeside. Den nye ejers pris for at lægge siden online igen: 9.000 kroner.

Lokallisten i Rudersdal Kommune i Nordsjælland har netop mistet sin hjemmeside ? i hvert fald midlertidigt - efter at amerikanske BuyDomains, der hoster hjemmesiden, er gået konkurs, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Kommunalpolitiker i Rudersdal Kommune og ejer af lokallisten.dk, Axel Bredsdorff, fortæller til avisen, at BuyDomains har præsenteret ham for en regning på næsten 9.000 kroner for at frigive hjemmesiden.

»Nu har en ny virksomhed overtaget BuyDomains' webhotel, og de kræver en kopi af mit pas samt billeder, før de vil frigive vores hjemmeside. Det eneste, de ikke får, er mine bankoplysninger,« siger Axel Bredsdorff til avisen.

I skrivende stund spises den besøgende på lokallisten.dk af med beskeden 'The website is currently offline! Please try again later' suppleret med lidt mere info og en hilsen fra selskabet Match2Web, der har overtaget BuyDomains' domæneaktiviteter.

Match2Web oplyser følgende om overtagelsen på sin danske hjemmeside:

»Aftalens indhold er, at Match2Web overtager kundeinformation med tilhørende information om alle registrerede domæner hos BuyDomains og de bagvedliggende ICANN-leverandører som for eksempel Network Solutions, eNom og DK-hostmaster. De fysiske systemer eller økonomiske mellemværender overtages ikke.«

Axel Bredsdorff håber, at lokallisten.dk bliver frigivet inden for en måneds tid. Han er samtidig glad for, at hjemmesidekokset sker uden for en periode med valgkamp.

»Normalt informerer vi borgerne via vores hjemmeside og via nyhedsbreve på vores lokale stationer i Birkerød og Holte. Men stationerne er også lukket ned i øjeblikket på grund af sporarbejde, så vi har det lidt svært lige nu,« siger Axel Bredsdorff ifølge Frederiksborg Amts Avis.

Version2 har forsøgt at træffe Axel Bredsdorff for at få bekræftet ovenstående udlægning, men dette er ind til videre ikke lykkedes.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (19)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Peter Makholm Blogger

Det er selvfølgelig trist når ens leverandør af en service går konkurs og man bliver fanget mellem konkursboet og eventuelle delrekonstruktioner.

Men ærlig talt, det tager hurtigere end at snakke med en jounalist at oprette en aftale med et andet webhostingforma og flytte domænenavnet. Det kræver bare at man har husket at have en lokal backup.

9000kr siger i hvert fald "Skrid, find et andet sted at være kunde" - og det er lidt latterligt at høre på hvis man lige har sikret sig det lille stykke arbejde som det kræver at man uden problemr kan komme i luften et andet sted.

 • 0
 • 0
Peter Makholm Blogger

Ja, jeg havde tjekket whois for at se hvem der ifølge DKHM ejede domænet. Så der kan højst være tale om at det er de data der udgør webstedet der tages som gidsler. Det er ret enkelt at i det mindste få redet en lille internet-tilstedeværelse for lokallisten.dk.

Det er et trist problem, men jeg tror ikke at Axel Bredsdorff er meget værre stillet end havde en konkurs sket i enhver anden branche hvor man overdraget sine egendele i firmaers varetægt.

Data kan man heldigvis bare have en kopi af, men det kræver nok at man har brændt sig på lignende problemer før.

 • 0
 • 0
Anders Gammelmark

Det er jo så enormt tydeligt at du overhovedet ikke aner hvad det er du taler om. Det havde ikke gjort den fjerneste forskel da domænenavnet stadig havde ligget hos registry som det også gør i dag. Med et shared registry kunne du måske endda have fået lidt hjælp fra dem du ville flytte til fordi der så ville være et økonomisk grundlag for din næste udbyder som ikke kun var webhosting.

 • 0
 • 0
Peter Makholm Blogger

Thomas, at du gentager FUD mod shared-registry løsninger gør det ikke mere korrekt.

Man kan mene at det er uretfærdigt at sammenligne DK-Hostmaster med et veldesignet shared-registry system. Men faktum er at Axel Bredsdorff ikke ville have været værre stillet i et veldesignet shared-registry system. For som Anders Gammelmark skriver, så ville et sådan system netop give den nye udbyder langt bedre midler til at hjælpe med at overføre domænet.

Som det er nu er det som udbyder svært at hjælpe hvis det skal gå helt efter bogen. I et tænkt shared registry kan det være så let som at den nye udbyder siger 'Du får en mail med et link - klik på det, så sørger vi for resten.'

 • 0
 • 0
Per Hansen

Med et shared-registry, ville du tværtimod have kunne være udsat for løsepenge for selve domænet, da det ikke er nok at eje domænet længere, og få det overført via dk-hostmaster, men du afhænger af at den gamle udbyder vil frigive domænet, hvilket er det problem man jævnligt ser med bl.a. .com domæner.

 • 0
 • 0
Peter Makholm Blogger

Nej, det er stadigvæk noget FUD I spreder. Det er ikke nødvendigt at involvere den gamle registrar i at flytte domænet væk - dermed kan han ikke holde domænet som gidsel.

Prøv at se hvordan .eu virker:

*Ask your new registrar to contact us on your behalf and request a transfer. *Once we’ve received the request we’ll send you an email asking you to confirm that you want the transfer to proceed. You can confirm the transfer by clicking on a link in the email. (Transfers can also be confirmed by fax.) *If you don’t confirm the transfer request within 14 days, the request will expire. If you do confirm, the request will be approved. *A transfer is usually approved within an average of 24 hours of your confirmation (on business days). *Your registrar should let you know once it has been completed. *A new registration period begins once the transfer has been processed.

Se http://www.eurid.eu/en/faq#how_transfer

Som jeg allerede sagde i mit sidste indlæg, med shared registry kan det være så let som at finde en ny registrar og så klikke på et link i en email. Så let er det altså ikke med DK-Hostmaster.

 • 0
 • 0
Søren Lund

I følge http://www.sn.dk/Lokallistens-hjemmeside-laast-i-USA/Rudersdal/artikel/8... så havde Axel Bredsdorff lugtet lunten - han udtaler "Vi begyndte derfor at arbejde på, at få vores hjemmeside flyttet til et andet webhotel."

Hvordan det ikke er lykkedes dem at tage en kopi (jeg regner ikke med at de har/havde en lokal udgave) inden BuyDomains lukkede helt, er lidt svært at forstå.

 • 0
 • 0
onkel joakim

Hvorfor citerer man en side, hvor de oplysninger der ligger er fyldt med deciderede fejl ?

Den første artikel :

http://www.sn.dk/Lokallistens-hjemmeside-laast-i-USA/Rudersdal/artikel/8...

Denne sag har kørt siden 18 maj, så det er noget sent at både ejeren af domænet og avisen sn.dk er ude med denne artikel.

Der findes en facebookgruppe, som indeholder alt den info, der skal til for at få flyttet domænet og klage til politiet :

http://www.facebook.com/#!/group.php?gid=368838692947&ref=ts

Derudover Har de træ hovedkræfter bag facebookgruppen, jeg er en af dem udsendt en pressemeddelelse om sagen :

http://www.sagenombuydomains.dk/#pressem

Hvor politiet reelt lukker sagen, det var mere interessant at få belyst politiets manglende evner til at opklare en forholdsvis simpel sag.

Men fordi den indeholder en smule teknik opgiver man på halvvejen.

Anne Christina Coppola, som er ejer af buydomains.dk er bosiddende i Phoenix i USA, hun er dansk statsborger og har snydt både i moms og skat, da hun i 2008 har drevet buydomains.dk fra sin families adresse i Stege, derfor kan det undre at man ikke allerede via FBI har udstedt en udleveringsordre på hende.

Lars Ramlov som også er bag endnu en artikel om samme kunde og firma :

http://www.sn.dk/Lokalliste-i-international-klemme/Rudersdal/artikel/84019

Burde havde undersøgt sagen og måske brugt lidt krudt på politiets manglende interesse for denne sag.

Lad mig endvidere henvise til Anne Christina's forældre i Danmark og deres udtalelse i sagen :

http://www.sn.dk/Afviser-af-have-med-BuyDomains-at-goere/Vordingborg/art...

http://www.sn.dk/Svane-Kontant-er-revolverjournalistik/Vordingborg/artik...

Samme Lars Svane udtalte i DR Kontant udsendelse, at han intet har med firmaet at gøre, på trods af at Dr er i besiddelse af regninger fra Buydomains.dk med hans navn på.

Spørgsmålet er hvorfor politier bare forsøger at tysse denne sag ned ?

Hvorfor er der intet fra skat.dk i medierne om denne sag, da der er tale om moms og skattefusk i millionklassen ?

Hvorfor har politiet ikke taget kontakt til FBI med henblik på en udlevering ?

Man kan godt udlevere danske statsborgere til retsforfølgelse i USA, men ikke den modsatte vej, hvorfor det ?

mvh

Mogens Jørgensen Easy Webhost http://www.easywebhost.dk/

 • 0
 • 0
Peter Makholm Blogger

Jeg kan ikke finde noget via den facebook henvisning der forklare hvorfor lokallisten.dk efter 4 måneder stadigvæk ikke virker.

BuyDomains er som du skriver en gammel historie. Intet nyt i den. At lokallisten i 4 måneder ikke har magtet at få genskabt deres tilstedeværelse på internettet er aktuel, men muligvis kun af lokal interesse.

At Lokallisten muligvis ikke har en lokal kopi af deres data kan jeg kan jeg kun sige: Trist. Så har I lært det. Hvad kan vi som fagfolk gøre for at andre også lærer det?

Man skal ikke lægge alle sine æg i en kurv. Man skal ikke tror at ens webhotels bakup-løsning er backup nok. Især ikke hvis firmaet er ustabilt.

Men efter min mening burde Lokallisten ret hurtigt tage sig sammen og få oprettet et lille websted hos en alternativ udbyder. Det tager ikek så forfærdelig lang tid. Pyt med at indholdet ikke er så omfangsrigt som før.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere