Logica skal udvikle nyt lønsystem til tjenestemandsansatte

Illustration: REDPIXEL.PL/Bigstock
Det bliver Logica, som skal stå for udvikling og drift af et nyt system, som skal håndtere løn og pension for de tjenestemandsansatte i staten.

De tjenestemandsansattes løn og pension skal i 2013 håndteres af et nyt system, som skal udvikles og køres af Logica. Det skriver Moderniseringsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Det nye system skal understøtte den nye styrelses arbejde med et modernisere arbejdsgangene i pensionsadministrationen. Moderniseringsstyrelsen er blevet til ved en sammenlægning af den tidligere Personalestyrelse og Økonomistyrelsen.

Systemet erstatter det nuværende Pensab-system.

»Udskiftningen af Pensab har været tiltrængt længe, og nu er vi kommet et stort skridt nærmere,« udtaler Carsten Carlsen, kontorchef i Moderniseringsstyrelsen.

Det eksisterende Pensab-system har cirka 2.500 brugere i staten, kommuner og pensionskasser.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#4 Niels Holst-Nielsen

PENSAB (PENsions-AldersBeregningsprogrammet) udbetaler ikke løn eller pension til de tjenestemandsansatte i Staten, Det gør SLS (Statens LønSystem). PENSAB danner beregningsgrundlaget for tjenstemandsansattes pensionsanvisninger - disse udbetales så via SLS. PENSAB er i forhold til SLS et system af meget begrænset volumen, og den udbudsforretning Logica her har vundet, er af relativt begrænset økonomi.

PENSAB har i øvrigt langt fra 2.500 brugere, der er her nok noget nærmere tale om det antal tjenestemænd der beregnes "pensionsalder"="optjent pension" for (her vil tallet dog heller ikke passe).

@Christian Dias Løgberg. Det er ikke helt korrekt, at vi taler en styrelse mindre. Sammenlægningen af Personalestyrelsen og Økonomistyrelsen affødte 2 nye styrelser: Moderniseringsstyrelsen og Digitaliseringsstyrelsen. Der er dog blevet aflivet andre styrelser i forbifarten, men om det er på baggrund af en solid business-case er måske tvivlsomt.

Jeg vil godt understrege, at jeg ikke udtaler mig på vegne af nogen styrelser eller leverandører, så mine udtalelser skal måske tages med et gran salt - de vil nok dog med blot minimum af research vise sig at være noget mere valide end de "oplysninger", der bringes i ovenstående journalistiske makværk.

  • 3
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere