Logica skal levere børne-journaler til Københavns Kommune

Det gamle produkt blev udfaset af producenten, så Københavns Kommune skulle have et nyt journal-system til sundhedsplejen. Logica bliver ny leverandør.

Siden 2006 har Københavns Kommune haft digital hjælp til at holde styr på alle kommunens småfolk.

En elektronisk journal har hjulpet de 180 sundhedsplejersker i kommunen med at få overblik over alle børnene, men den nuværende løsning er på vej ud. Producenten udfaser nemlig sit produkt.

Ny leverandør bliver Logica, som efter at have vundet udbuddet får til opgave at levere og implementere det nye journal-system, samt at flytte gamle data over i det nye system. Firmaet skal også undervise alle brugerne og stå for den løbende drift.

Prisen for den nye spædbørns-journal er ikke offentliggjort. Men værdien blegner nok også i forhold til Logicas aftale med Post Danmark, der netop er trådt i kraft. Her overtog Logica al drift og udvikling af applikationer i Posten Norden, altså dansk og svensk postvæsen.

Systemet giver sundhedsplejerskerne mulighed for at se, hvordan et barn har udviklet sig eller hvilken hjælp og råd, der er blevet givet. Derudover bruger kommunen også journal-systemet til at føre statistik over børnene.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Andreas Olsen

Ja..desværre! samfundet kunne spare millioner/milliarder hvis man tænkte sig lidt om. Desværre er de fleste leverandøraftaler også skruet sammen således at den offentlige instans ikke ejer programmet, men i stedet er der leverandør ejerskab, som gør at leverandøren kan tjene penge på at sælge det til andre kommuner, hvilket jo er meget godt ud fra et markedøkonomisk perspektiv, men dumt fra det offentliges side, da programmerne kunne licenseres som open source til andre kommuner, hvis man selv havde ejerskab over programmet.

men ja...det betyder jo færre arbejdsløse progammører at den dybe tallerken skal opfindes gang på gang.....

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere