Lønkrav presser massiv it-rekruttering i Rigspolitiet

20. januar 2022 kl. 10:155
Lønkrav presser massiv it-rekruttering i Rigspolitiet
Illustration: Kim Matthäi Leland.
Som følge af flerårsaftalen for politi og anklagemyndighed vil Rigspolitiet ansætte mere end 50 it-medarbejdere i en tid, hvor stor mangel på it-folk er en udfordring.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Rigspolitiet er lige nu undervejs i en historisk rekrutteringsproces, da de som følge af flerårsaftalen, der udstikker de økonomiske rammer for politi og anklagemyndighed, er i færd med at ansætte mere end 50 it-medarbejdere. Det er rekordmange på én gang, og de skal blandt andet bruges til at modernisere sagsstyringssystemet Polsas og »flytte politistationen ud i hænderne på betjentene,« så de blandt andet kan bruge deres smartphone til at sagshåndtering.

Det siger it-direktør i Rigspolitiet Lars Ole Dybdal i et interview med Computerworld.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Rekrutteringen sker i en tid, hvor der er er stor mangel på it-folk.

Læs også: Minister om dansk mangel på it-folk: »Vi er meget opmærksomme på det«

»Vi er godt klar over, at politiet ikke er lønførende, og derfor er den nuværende situation en udfordring. Men det er heller ikke sådan, at vi slet ikke kan rekruttere. Det kan vi, og vi kan se, at vi stadigvæk får ansøgninger fra kvalificerede folk,« siger Lars Ole Dybdal.

5 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
5
17. februar 2022 kl. 10:22

Pudsigt at opleve netop den form for tågesnak.

For der er intet der forhindrer politiet i at betale nogle ret voldsomme lønninger, selv for it-folk. Det er et spørgsmål om vilje fra ledelseshold. Og måske lige så meget et spørgsmål om at setuppet skal ændres fra at det alene er akademikere, som skal sidde på chefposterne og have de "fine" lønninger.

Det offentlige har efter min mening et kæmpeproblem, som hedder at løn er efter hvor "fin" en uddannelse du har og ikke efter din erfaring og relevans. Og hvis Netcompany kan tiltrække relevante folk til 30-40.000 netto om måneden, så burde politiet heller ikke have noget problem. Spørgsmålet er om de vil eller der er for meget træghed(læs lønhierarki) i systemet.

Forsvarets Efterretningstjeneste kan godt tiltrække folk og de har samme lønrammer, så hvad er problemet så reelt? At arbejdspladsen ikke synes særligt attraktiv? Så skulle man måske gøre noget for at gøre den attraktiv. Og det er der ledelsen skal leve op til sin løn: tag ansvar og gør noget ved tingene!

4
17. februar 2022 kl. 10:02

»Vi er godt klar over, at politiet ikke er lønførende« »vi kan se, at vi stadigvæk får ansøgninger fra kvalificerede folk,«

I en artikel om at de har problemer med at rekruttere indrømmer de at de kender en af de primære årsager og antyder samtidigt at der ikke er et rekrutteringsproblem? Eller gemmer han sig bare bag formuleringen om at de rent faktisk FÅR ansøgninger fra kvalificerede folk? Ikke et ord om hvor mange (2 kvalificerede til 50 stillinger?), eller om de rent faktisk ender med at få kontrakter i hus.

Omvendt er jeg ikke misundelig på opgaven: At hyre 50 folk på en gang er et logistikmareridt, selv under de bedste omstændigheder. På den anden side af ansættelsen er der et tilsvarende logistikmareridt med at få indført folk, især når nu deres arbejdsområde ikke rigtigt er på plads endnu.

2
21. januar 2022 kl. 11:29

Hvad havde du regnet med? Vi så jo tydeligt under corona, at der ingen sammenhæng er imellem hvor samfundskritisk ens arbejde er, og den løn, som "man" er villig til betale.

Politi, sygeplejesker, SOSU, togførere, soldater, buschauffører, renovationsarbejder etc. etc. ... "ti stille og vær taknemmelig for dit honninghjerte - det kunne nemlig nemt forsvinde!"

1
21. januar 2022 kl. 10:57

is silence.