Lønkonflikt: CSC truer med lockout af 136 Prosa-medlemmer

CSC er parat til at trække lockout-våbnet i en fastkørt konflikt med it-fagforeningen Prosa om en ny overenskomst. Derfor truer CSC nu 136 af firmaets ansatte med lockout.

It-serviceleverandøren CSC kan ikke just siges at have et varmt forhold til it-fagforeningen Prosa, efter fagforeningen førte an i kritikken af CSC's brug af indiske it-specialister i Danmark. Samtidig er overenskomstforhandlinger mellem de to parter kørt fast.

Læs også: It-fagforening: CSC udsætter indere for slavelignende forhold

De fastlåste forhandlinger får nu CSC til at true med lockout af 136 ansatte, som udgør en delmængde af Prosas medlemmer hos CSC. Det skriver Computerworld.

CSC mener, at overenskomsterne skal ned på markedets niveau, da selskabet efter ledelsens overbevisning betaler højere løn og giver medarbejderne kortere arbejdstid.

»Vi skal have tilpasset vores overenskomster til markedets niveau, hvilket ikke er muligt med de nuværende aftaler,« siger administrerende direktør Carsten Lind fra CSC til Computerworld.

Ifølge Prosa overvejer fagforeningen af svare igen ved at varsle strejke, men i første omgang skal striden forbi Forligsinstitutionen, som skal forsøge at mægle. Fagforeningen mener, at CSC har spændt ben for en aftale ved i sidste øjeblik at stille ekstra krav.

Læs også: CSC nægter overenskomst med Prosa uden udløbsdato

»Vi var tæt på en løsning, men så udvidede de kravene massivt. Det var omkring tillæg og ingen overtidsbetaling,« siger næstformand i Prosa Hanne Lykke Jespersen til Computerworld.

En eventuel lockout af CSC-medarbejdere vil tidligst kunne træde i kraft den 9. februar.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Ulrik Moe

Nu kender jeg ikke til de konkrete detaljer, men min holdning til PROSA er at det er en højborg af imbecile socialister. Jeg er dog positiv over at de for en gangs skyld arbejder for deres medlemmer, red "deres kamp for ytringsfriheden/Wikileaks".

 • 0
 • 0
Rune Glerup

Jeg mener at beskyttelse af frihedsrettigheder som ytringsfrihed og privatliv uden overvågning - også globalt - er en god liberal sag.

Der er så arbejdsmarkedsspørgsmål hvor PROSA er mere rød, men en samling socialistiske ballademagere kan man vist ikke med rimelighed kalde dem.

 • 0
 • 0
Anders Poulsen

Var det ikke CSC der for er par år siden blev nævnt i nyhederne med en historie om at gennemsnitslønnen var 90.000 om måneden eller noget i den stil? Så er et måske ikke så mærkeligt at ledelsen godt vil have lønnen lidt ned :-)

 • 0
 • 0
Nikolaj Brinch Jørgensen

Var det ikke CSC der for er par år siden blev nævnt i nyhederne med en historie om at gennemsnitslønnen var 90.000 om måneden eller noget i den stil? Så er et måske ikke så mærkeligt at ledelsen godt vil have lønnen lidt ned :-)

Den løn tror jeg ikke på, har du noget dokumentation for din påstand?

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere