Løkke vil presse kommuner til øget digitalisering

Finansminister Lars Løkke Rasmussen (V) har lukket for kassen med flere penge til kommunerne. I stedet skal kommunerne hente besparelser på de digitale tjenester, der allerede er udviklet.

Nu vil finansminister Lars Løkke Rasmussen (V) tvinge kommunerne til at høste fordelene ved de seneste års øgede digitalisering af offentlige tjenester. Det sker i et nyt udspil, der på den enes side betyder 0 flere kroner til kommuner og samtidig viser, hvordan kommunerne selv kan hente milliarder ved at udnytte blandt andet de digitale muligheder, der allerede findes. Det skriver Børsen.

Ifølge planen vil kommunerne allerede til næste år kunne hente over 600 millioner kroner på smartere administration og brug af digitale selvbetjeningsløsninger, og over de næste fem år er potentialet omkring 1,1 milliarder kroner.

Finansministeren peger på fire konkrete administrative opgaver, hvor kommunerne her og nu kan hente besparelser. Det drejer sig om administration af sygedagpenge, eIndkomst, brug af eBoks og NemSMS.

Det digitale initiativ hilses velkommen af direktør i Dansk Industris branchefællesskab for it-virksomheder ITEK Tom Togsverd.

»Det er meget forfriskende, at man nu tager fat, for vi ved fra mange studier, at der er et stort potentiale. Et eksempel fra sundhedsområdet er telemedicin, hvor speciallæger kan kigge med via webcam og nå mange flere patienter. I det hele taget er det ikke nogen dårlig idé at se mere på lean-processer, som den private sektor har benyttet sig af i de seneste mange år,« siger han til Børsen.

Ud over anvendelsen af digitale løsninger foreslår ministeren også at kommunerne nedbringer sygefraværet og sparer på energiudgifterne.

De samlede effekter for kommunerne vil allerede næste år være 2,2 milliarder kroner og over de næste fem år løber besparelserne op i over syv milliarder kroner.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere