Løkke genovervejer multimedieskat efter massivt pres

Statsminister Lars Løkke Rasmussen vil overveje 'løsningsmodeller' på den udskældte multimedieskat. Det fremgår af den tiltrædelsestale, han netop har holdt i Folketinget.

Den nyudnævnte statsminister Lars Løkke Rasmussen har i sin netop afholdte tiltrædelsestale lagt op til at høvle på en af de knaster, hans forgænger har efterladt ham.

Den såkaldte multimedieskat, der i korthed går ud på, at alle med firmabetalt telefon, bredbånd eller computer skal beskattes af 5.000 kroner, har mødt massiv kritik fra arbejdsgivere, lønmodtagere, sikkerhedseksperter, fagforeninger, it-chefer, kommuner og mange andre sider.

Derfor høvler Lars Løkke Rasmussen nu på knasten ved i sin tale at sige:

»Det indgår i aftalen om skattereformen, at alle, der har arbejdsgiverbetalt it, som kan benyttes privat, beskattes af 5.000 kr. pr. person. Der har været en del kritik af multimedieskatten. Regeringen og Dansk Folkeparti vil drøfte mulige løsningsmodeller, men således, at vi holder fast i den forenkling og ensartning, som multimedieskatten indebærer.«

Hvilke 'løsningsmodeller,' der både tilgodeser kritikerne og hensigten om at forenkle og ensarte, siger statsministeren til gengæld ikke noget om.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Torben Mogensen Blogger

...for at den ikke bliver erstattet med noget endnu mere absurd.

Den bedste forenkling (efter min mening) vil være at slå den sammen med TV-licensen og opkræve den over den almindelige indkomstskat. Det reducerer administrationsomkostningerne til nær 0, og forhindrer alle de krumspring, man ellers vil finde på for at forhindre betaling af licensen.

 • 0
 • 0
#3 Ole Steffensen

Hvorfor ikke se på mulighederne, og så få så meget betalt af arbejdsgiveren som muligt. DVD afspiller betalt - jeg skal kunne se en demovideo fra en leverandør. MP3 afspiller - jeg skal høre musik mens jeg træner i firmaets motionscenter. DVD til bilen - den kørende sælger skal have underholdning når han tager et hvil på landevejen. GPS - jeg skal kunne finde vej når jeg kører for firmaet. Fladskærm til hjemmekontoret - jeg skal have ordentlige arbejsforhold.

"Digt" selv videre.

 • 0
 • 0
#5 Torben Mogensen Blogger

Desværre ser det ud til, at man blot vil nedsætte licensen til 3000 kr og friholde visse faggrupper, f.eks. hjemmehjælpere.

Det er lidt af et skråplan, for så kommer der bare andre faggrupper og klager (med udmærkede argumenter) over, at de ikke også er friholdt, og så kører skruen uden ende.

Så afskaf multimedielicens, medielicens, TV-licens, afgift for arbejdsbetalt mobiltelefon osv. og hæv skatten for at kompensere. Det er alligevel dem med de højeste indkomster, der har de fleste af den slags goder (og dem, der har mindre indkomster, man vil friholde for licenser), så det ender med nogenlunde det samme og man simplificerer væsentligt samtidigt med, at man undgår en masse undvigemanøvrer.

 • 0
 • 0
#6 Niels Jensen

Der skal stadig rives de samme penge ind og ingen har modet til virkelig at lave en rigtig skattereform når det kommer til stykket. Så man rykker lidt rundt på tingene men resultatet bliver stor set det samme bortset fra at nogle kommer ud og sk... og andre får flere penge.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere