Lockoutede medarbejdere: Som at være stemt hjem i Robinson

En enorm stressfaktor. Som at være stemt ud i Robinson. Handlingslammet. Det er nogle af reaktionerne fra de 120 lockoutede CSC-medarbejdere.

»Vi blev nødt til at efterlade alt vores habengut, da vi gik hjem i går eftermiddags. På den private mail kunne vi så her til morgen se, at lockouten var en realitet, og at vi skulle til møde i Valby klokken 10.«

De lockoutede medarbejderne i CSC taler i munden på hinanden, mens de over for Version2 prøver at sætte ord på det sidste halve døgns begivenheder.

»Da jeg fik beskeden om, at nu var det nu, fik det mig til at tænke på Robinson. Det var som at være stemt ud på de udstødtes ø. Heldigvis er jeg omgivet af gode mennekser, men det er aldrig sjovt at blive valgt fra af sin arbejdsgiver,« fortæller den lockoutede porteføljemanager Joan Falck til Version2.

Hvor længe har I forberedt jer på, at konflikten kan vare?

»Man KAN ikke forberede sig på, hvor lang tid det her varer. Det kører rundt inde i hovedet. Det kan blive i morgen, om tre uger eller om tre måneder - vi aner det ikke. Men jeg håber det er slut inden jul,« siger managementkonsulent Margit Hoe.

»Det betyder, vi bliver sat fuldstændig i stå. Jeg kan ikke planlægge hverken sommerferie eller noget. Alt bliver sat på stand by, og jeg føler mig handlingslammet indeni. Jeg kan sidde og se fjernsyn, men jeg får ikke noget ud af det,« supplerer Joan Falck.

»Det er jo en kæmpe stressfaktor at få taget dit arbejde fra dig. Vi kan godt se, at vores firma har har brug for hjælp, men det er svært at se, hvordan de her krav skal redde dem,« siger Torben Thomsen, der til daglig er Field Operation Agent.

Men er det ikke nogen meget relevante krav, CSC stiller, når nu de er så pressede som de er?

»CSC vil med vold og magt fjerne tryghedsaftalen, men tryghedsaftalen er hellig. Den er ikke til diskussion,« lyder det med eftertryk fra Torben Thomsen.

»Kravene er fuldstændig urealistiske og fuldstændig ublu. Vi har en moralsk forpligtelse til at få det her igennem, ellers breder det sig som ringe i vandet alle andre steder,« siger Joan Falck.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Martin Frandsen

Hvad laver en "Field Operation Agent" og hvorfor lyder den titel som et bullshit-bingo-ord?

Traditionelle lockout/strejke-aktiviteter - fra social norm til lovløshed.

 1. Søg efter et nyt job - de kan jo ende med at CSC outsourcer jeres job til Whereveristan.

 2. Tag børnene med i teateret eller i Zoo (eller med på strejkevagt så de kan se at arbejdsgiverdefault er : "fuck dig!" og det er måske en vigtig lektion at lære inden de selv skal søge job.)

 3. Sælg dine CSC aktier online og spam aktiehandlerfora med forslag om at andre gør det samme.

 4. Brug tid på at opfordre forbindelser i andre virksomheder til at styre uden om CSC når der skal vælges løsninger.
  Her tænker jeg på, at CSC vistnok sælger en del ydelser til det offentlige. Som skatteborger har du ret til at blande dig i polikernes dispositioner. Nu hvor du ikke må arbejde, så kan du anvende tiden på at deltage i høringer og i øvrigt lobby for at din kommune eller dit byråd køber løsningerne fra et andet selskab.

 5. Overvej at flytte strejkevagten til ledende personale's private ejendomme. Synlighed er nøglen til mediernes opmærksomhed (mind the law though.)

 6. Anvend freelancehackere til at lægge virksomhedens kommunikation og indtjæning i knæ. Bemærk. Her kan der dog være tale om at opfordre til lovbrud, og det er strafbart i følge dansk lovgivning. Jeg nævner metoden fordi freelance hackere allerede er anvendt i arbejdsmarkedskonflikter i andre dele af verden.

 7. Mord og trusler kan også være effektive våben. Historisk set er disse metoder anvendt flittigt af både arbejdstager og arbejdsgiver. Danmark har måske haft en tradition for en mere civiliseret omgangstone, men CSC er ikke en dansk virksomhed. De ansatte må være indstillet på at der ikke er regler længere.

Det var vist det jeg lige kunne komme på at skrive om arbejdskamp. Lige fra "den danske model," med en civiliseret, forhandlingsorienteret konflikt-tradition, over i en mere "80'er-sydafrika-model" med fokus på at intimidere og eliminere sine modstandere.

God fornøjelse med din tid som strejkende arbejder.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere