Lockout: Så forskelligt håndterer it-firmaer skolebørn på jobbet

Det er ikke ligegyldigt, om man kommer med mor eller far på arbejde under lockouten. En enkelt it-virksomhed kræver for eksempel, at børnene bliver i et bestemt lokale.

I disse dage vil man med stor sandsynlighed kunne konstatere, at både gennemsnitsalder og -højde på de fremmødte i en gennemsnitlig dansk virksomhed er faldet betydeligt.

Dette mystiske fænomen finder også sted i it-virksomhederne, og skyldes naturligvis den lærer-lockout, som i stor stil forhindrer børn i at komme i skole.

Som et resultat er mange tvunget til at slæbe poderne med ind på kontoret. Og der er stor forskel på, hvor det er sjovest at være både barn og forælder.

Hjælper med forældre-vagtplan

Hos KMD og Microsoft har man sat pasningen i system og stillet lokaler til rådighed, som børnene kan være i. Det er så forældrene selv, der på skift ser efter børnene og hjælper hinanden.

Hos Microsoft har HR-afdelingen endda hjulpet med til at lave vagtplaner for forældrene.

»Vi har ikke hyret lærere og sådan, men vi stiller lokaler og computere til rådighed og sørger for, at børnene kan se nogle film,« siger Anders Adelhorst, der er kommunikationsdirektør hos Microsoft Danmark til Version2.

Også hos KMD skal børnene nok blive underholdt.

»Vi besluttede for 14 dage siden, at vi ville stille lokaler til rådighed på vores fire lokationer i landet. Forældrene kan så tage deres børn med, og der er forskellige former for underholdning, for eksempel film, videospil og bordtennisbord. De kan også tegne,« siger kommunikationsdirektør i KMD Morten Langager til Version2.

Indtil videre er det de færreste virksomheder, der har styr på omfanget af børnestrømmen, men Morten Langager ved, at der på deres Aalborg-lokation er mødt syv børn op.

Hos Atos er det også muligt at tage børnene med på arbejde, men dog kun hvis man har udtømt alle andre muligheder.

»Vi åbner op for et lokale, så børnene kan være derinde, men af forsikringsårsager kan vi ikke påtage os at passe dem. De får et gæstekort, men skal faktisk blive inde i lokalet, og kan så gå til frokost med deres forældre,« siger HR-chef hos Atos, Hanne Dalsgaard. Hun pointerer at forældrene selv står for at koordinere, hvem der ser efter børnene, men at man foretrækker, at man arbejder hjemme, holder ferie eller på anden vis håndterer situationen uden om sin arbejdsplads.

Gør som de plejer

Det er dog ikke alle it-firmaer, der har en plan for håndtering af lockouten.

Hos BEC, FDC og IBM tager man tingene som de kommer. Alle tre steder kan man dog tage sine børn med, men det foregår ikke anderledes end det plejer.

»Vi har generelt en fleksibel tilgang til det at være på kontoret, og mange ansatte arbejder hjemme når det passer ind. Derudover kan jeg konstatere at der er en del unge mennesker rundt omkring, som er med deres forældre på arbejde,« skriver Anne Bornfeld, der er HR manager for IBM Denmark i en mail til Version2.

Også hos BEC og FDC er det at tage børn med på arbejde business as usual, selvom der selvfølgelig bliver udvist større forståelse og fleksibilitet end normalt.

Skulle man have fleks eller feriedage til gode, kan man også begge steder sagtens bruge det, ligesom man opfordres til at bruge sin hjemmearbejdsplads hvis man har en.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Morten K. Thomsen

Her er, hvad Mediehuset Ingeniøren gør:

"Har du barn/børn i skolealderen, der ikke kan passes af bedsteforældre og legeonkler, åbner vi Brygsalen for tidsfordriv og værested for skolepoderne, mens du arbejder. Der vil være fodboldspil, Nintendo Wee og andre sysler at beskæftige dem med i løbet af dagen. Overvej at tale med kolleger, der står i samme situation, så I kan aftale, at de store holder øje med små og måske kan hjælpe med skolearbejde, for dem der vil det."

Vh Morten, Version2.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere