Litauens regering til borgere: »Skil jer af med kinesiske telefoner«

Illustration: Xiaomi
Smid din kinesiske telefon ud og undlad at købe en i fremtiden, lyder opfordringen fra den litauiske viceforsvarsminister.

»Vores anbefaling er, at man ikke køber nye kinesiske telefoner, og at man hurtigst muligt skiller sig af med telefoner, som man i forvejen har anskaffet sig.«

Det siger den litauiske viceforsvarsminister, Margiris Abukevicius, til Reuters efter en rapport fra Litauens Nationale Center for Cybersikkerhed beskriver, hvordan en software i Xiaomis Mi 10T 5G-telefon – der gør det muligt at identificere og censurere ord og vendinger såsom »befri Tibet« og »længe leve Taiwans uafhængighed« – kan aktiveres eksternt. Antallet af ord og vendinger, der kan blive censureret af Xiaomi-telefonens software, vokser kontinuerligt og består øjeblikket af 449 kinesiske udtryk.

Det skriver TV 2 pba. en historie fra Reuters og Berlingske.

Funktionen i den specifikke model er ifølge rapporten dog slået fra i EU.

I et skriftligt svar til Berlingske afviser Xiaomi anklagerne og fastholder, at man »aldrig har og aldrig vil begrænse eller blokere brugeres handlinger.«

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Tomas Loft

»befri Tibet« og »længe leve Taiwans uafhængighed«

Ja det er jo en langt bedre historie for Litauen at skrive om at listen blokere "Befri Tibet" reklamer end at den blokere ting så som Al-Qaeda o.l.

Det er en non-story: Det er blot den ene side i en mudderkastningskrig.

  • 3
  • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere