Linux flytter til GitHub efter hackerangreb

Indtil kernel.org er kommet sig efter det nylige hackerangreb, har Linus Torvalds udpeget GitHub som stedet, hvor Linuxkernen skal ligge.

Linus Torvalds har udgivet den femte version af Linux 3.1.

Men idet den primære server bag kernel.org ikke er helt oppe at køre igen efter indbruddet, som blev offentliggjort i sidste uge, har Linus Torvalds valgt at uploade Linux-koden til GitHub. Det skriver H-online.

Læs også: Hackerindbrud på Kernel.org: Linux-kernen skal dobbelttjekkes

Dette gør GitHub til den mere eller mindre officielle kilde til Linux 3.1-RC5, fordi Torvalds endnu ikke kan uploade et nyt tar-arkiv til kernel.org.

I frigivelses-e-mailen fortæller Linux-faderen, hvordan man opdaterer sit Git-checkout midlertidigt via GitHub. Linus Torvalds har dog gjort det meget klart, at han vil vende tilbage til kernel.org, så snart systemet er i drift igen.

Github er en kendt webtjeneste til at offentliggøre kode og samarbejde om softwareprojekter. Det sker hjælp af Git-softwaren, der er et open source-værktøj til versionstyring og revision af kode.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Peter Mogensen

Fordi man når man læser overskriften får indtrykket af at (pudsigt nok) "Linux flytter til Github" - og ikke som der faktisk er tale om at man midlertidigt koordinerer nogle udviklingsversioner et andet sted. Læk nu mærke til at de 2 ord "temporarily" og "development" er fjernet fra kildens overskrift.

I mine ører er "X flytter" uden kvalifikationer et udsagn om noget permanent.

 • 6
 • 1
Pauli Østerø

aahhh... tror langt størstedelen af alle danskere kan blive enige om at permanent er en implicit del af sætningen "jeg flytter til x", og at man derfor explicit bør gøre opmærksom på hvis det ikke er tilfældet og det kun er midlertidigt.

 • 5
 • 2
Per Sikker Hansen

Overskriften er misvisende, fordi "flytter til Github efter hackerangreb" insinuerer meget kraftigt at man har mistet tilliden til egen hosting og derfor skifter til en tredjepart -- hvor virkeligheden er en meget midlertidig nødløsning.

Det er simpelthen for plat, V2. Jeg ved godt at I gerne vil score kliks så I kan få reklameindtægter, men hvis I for fanden ville begynde at lave ORDENLIG JOURNALISTIK kunne det være at I ville genvinde en smule af de rigtigt mange frafaldne der bare ikke gider jer mere. Var det ikke Berlingske der bragte en artikel om en undersøgelse der klart viste, at lødige artikler gav mere indtægt? Stram op!

 • 2
 • 2
Erik Jacobsen

Version2 er så langt ude, rent journalistisk, at jeg ikke gider læse en artikel med mindre der er mindst en 4-5 kommentarer, så der er en fair chance for at de værste fejl er korrigeret. (Undskyld, off topic i forhold til artiklen)

 • 2
 • 3
Log ind eller Opret konto for at kommentere