Linux Foundation bag tynd hypervisor til IOT (og biler)

Project ACRN er målrettet indlejrede systemer.

Linux Foundation har annonceret en ny hypervisor målrettet indlejrede systemer og Internet of Things-enheder. Det oplyser The Register.

Projektet hedder ACRN, hvilket ifølge det britiske medie udtales acorn.

Linux Foundation er allerede vært for Xen-hypervisor-projektet, der som bekendt bliver brugt til virtualisering i diverse server-sammenhænge. Der skulle også være et projekt i gang, hvad Xen angår, som handler om at tilpasse denne hypervisor til brug i indlejrede systemer, oplyser The Register.

Men folkene bag ACRN-projektet mener alligevel, at der er plads til forbedring i forhold til Xen og andre hypervisorer, som - ifølge ACRN-folkene - ikke er egnede til indlejrede systemer. Primært på grund af to faktorer: De er for store, og de kan ikke prioritere visse arbejdsopgaver.

Hvad størrelsen angår, så skulle ACRN-projektet ende med at være på bare 25.000 linjers kode, mens andre hypervisorer til sammenligning skulle have mere end 150.000 kodelinjer.

I forhold til det anden punkt med at prioritere arbejdsopgaver så vil ACRN indeholde funktionalitet, der gør det muligt at prioritere opgaver, der relaterer sig til sikkerheden. Det kan være relevant, hvis hypervisoren skal bruges i bilindustrien, hvilket er et af målene for ACRN.

Det er Intel, der står bag en del af koden i ACRN, som foreløbig kun kører på udvalgte Intel-systemer.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017
Jobfinder Logo
Job fra Jobfinder