Linux-folk vil bruge nørd-dating som lokkemad

It-studerende på et stort amerikansk universitet vil bortauktionere nørder for at skabe opmærksomhed om datalogistudiet.

Linux-brugergruppen på det amerikanske universitet Washington State University vil bruge deres egne medlemmer til at skabe mere opmærksomhed hos især pigerne omkring datalogistudiet.

De it-studerende allierede sig med studerende fra universitetets PR-studie for at finde nye måder at forøge interessen blandt de kvindelige studerende omkring datalogi.

Ifølge de studerende vil de forsøge at samarbejde med de studenterforeninger, der har kvinder som medlemmer, om at afholde arrangementer, der synliggør studiet.

Det er indtil videre blevet til et arrangement, hvor et udvalg af de mandlige it-studerende vil få en såkaldt makeover af de kvindelige studerende og derefter blive bortauktioneret.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (31)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Helge Svendsen

Forklar hvordan du kom fra at et linuxforum på et universitet arbejder med linux til at de folk, der bruger det hjemme også er "nørder", som du siger.

Er det ud fra Jeppe på Bjerget metodikken:

"Rasmus bliver ved at skælde ud. Han siger, at når han sidder og spekulerer på vigtige sager, vil han ikke forstyrres af sådan en bondedreng. Han beslutter sig til at vise sin mor, hvad han kan: "Jeg kan bevise alting – lige hvad det skal være. Mor, nu skal du høre. Jeg vil bevise, at du er en sten." "Åh nej dog," siger Nille ulykkeligt. "Hør nu," siger Rasmus ivrigt. "En sten kan ikke flyve. Du kan heller ikke flyve, mor. Altså er du en sten!" Nille begynder at græde. "Jeg er bange for, at jeg bliver til sten. Mine ben er allerede kolde." "Godt," siger Rasmus. "Jeg skal straks gøre dig til menneske igen. En sten kan ikke tale og tænke. Du kan tænke og tale, lille mor. Altså er du ikke en sten." "Åh, det gjorde godt," siger Nille. "Nu kommer jeg mig igen." Rasmus smiler stolt af sig selv og siger, at nu vil han hen at besøge hr. Jeronimus. "Men det bliver regnvejr," siger Nille. "Godt" siger Rasmus. "Så kan Jacob gå bagefter med min kappe." "

 • 0
 • 0
#5 Claus Andreaseen

Ja, er klar over det - taler man blot lidt negativt om Linux, skal man stenes offentligt. Den fjentlige holdning blandt Linux nørder har altid været til stede, de råber op om bål og brænd og forsøger at overbevise og svine andre holdninger til, specielt hvis der er tale om en Microsoft fortaler. Men uanset hvad Linux er for nørder såfremt der er tale om installation på sin hjemmepc, ganske enkelt - så indse det dog...min datter kan ikke spille Pixeline og skal jeg have et specifikt produkt installeret, ja, så viser det sig gang på gang at der ikke er understøttelse for Linux - ergo, Linux sucks...

 • 0
 • 0
#6 Thomas Jensen

Ja, Claus du har ret, det er faktisk for dårligt at mange 3. parts udviklere ikke har lavet deres programmer, så de kan afvikles på andet en Windows.

Men det kan man vel ikke helt klandre Linux for og det er vel heller ikke helt grund nok til at sige at Linux ikke kan bruges af andre end nørder.

Men inden diskussionen udvikler sig til en gang mudderkastning, kunne jeg da godt lige tænke mig at vide om du har prøvet Linux og hvilken version?

 • 0
 • 0
#7 Thomas Ammitzbøll-Bach

Ja, er klar over det - taler man blot lidt negativt om Windows, skal man stenes offentligt. Den fjendtlige holdning blandt Windows nørder har altid været til stede, de råber op om bål og brænd og forsøger at overbevise og svine andre holdninger til, specielt hvis der er tale om en Linux-fortaler. Men uanset hvad Windows er for nørder såfremt der er tale om installation på sin hjemmepc, ganske enkelt - så indse det dog...min datter kan ikke spille PotatoGuy og skal jeg have et specifikt produkt installeret, ja, så viser det sig gang på gang at driveren til Windows ødelægger registreingsdatabasen - ergo, Windows sucks...

(Skal vi tage en dans til?) Thomas

 • 0
 • 0
#8 Helge Svendsen

Bliver mere og mere skinger blandt windows folket.

Jeg er selv skiftet 100% til OSS - og det kunne egentlig ikke rage mig fjernere, hvad Redmond finder på.

Jeg tror grunden til at mange windows brugere er oppe i det høje c efterhånden netop er en langsom indsynkning af det faktum, at man kan bruge sin linux til nøjagtig det samme, som man kan med sin PC med windows - undtagen lige at game måske. Som du så også påpeger Claus. Medgivet - windows er en bedre gameloader end linux er. Ingen tvivl om det - direct x er et hamre godt API.

Så derfor er jeg holdt op med at kritisere windows og brugere. Jeg siger bare til dem i de høje toner:

"Vis mig en windows funktionalitet; og jeg skal gøre det mindst ligeså godt i OSS."

 • 0
 • 0
#9 Claus Andreaseen

Thomas, forsøgte mig med en Red Hat Enterprise Linux 4 beregnet for desktop, fik det anbefalet på mit arbejde. Men efter ihærdige forsøg på at få min scanner til at fungere samt få pixeline til at spille problemfrit og med en simpel icon opstart, blev Microsoft Mediacenter installeret og waw, det rykker nu og super genialt med den mulighed og verden som nu er åbnet for os hjemmepc brugere der benytter mediacenter. Vil kalde mig en alm bruger og må indrømme at til det segment spiller windows altså perfekt.

 • 0
 • 0
#10 Peter Makholm Blogger

Prøv lige at holde jeres aversioner mod linux eller ikke-linux ude. At det lige netop er et netværk af linux-folk der har fået denne ide til at lokke flere kvinder ind i IT finder jeg ikke relevant.

Men jeg har lidt svært ved at se hvordan sådan en bachelor auction skulle virke tiltrækkende. Jeg synes mere det fremtoner nogle af fordommene - IT er kun mænd og de skal endda styles for at kunne sælges. Jeg har ikke lige læst henvisningen, men det kan da være at der er en ironisk distance som jeg ikke kan læse ud af Jespers artikel.

 • 0
 • 0
#11 Thomas Jensen

Igen kan jeg jo kun sige at man ikke kan klandrer Linux for at andre producenter af hardware/software laver deres produkter så de kun virker under Windows.

Men som forbruger skal man selvfølgelig kigge på ens behov før man vælger sit OS. Og har man i forvejen noget hardware/software som man gerne vil bruge, skal man jo være sikker på at det også virker. Man køber jo heller ikke en XBox hvis det man har er Playstation controller og software :)

Der er meget hardware der faktisk virker problemfrit under Linux og Linux kan tilfredsstille rigtig mange alm. Windows brugeres behov og dermed spare dem for ca. 1000 kr.

Nåede du at få anden erfaring med Red Hat'en eller smed du det ud med det samme, efter du fandt ud af at scanner og software ikke virkede, for så kan jeg godt forstå din negative holdning til OS'et.

 • 0
 • 0
#12 Claus Andreaseen

Nu er jeg weekend far og vil jo gerne give min datter mulighed for at lege lidt med pc spil og lign. men efter et par weekender uden pc og med begrænset mulighed for at få hjælp og ikke mindst drivere, ja så opgav jeg. Måske er der forkert at min holdning er så firkantet eller sort hvid, men efter de forsøg med at få tingene til at fungere og bruge tid med at få drivere til at fungere ophørte min tålmodighed. Jeg ved at på server området er Linux et genialt alternativ, men kan efter min erfaring som alm. bruger faktisk ikke se det geniale i et produkt med så ringe understøttelse. Nu ligger der mediacenter på maskinen og det er genialt, videooptager med timelap, DVD afspiller, internet radio, billed bibliotek, videotek, spil, HD udgang til mit 32" TV og meget andet, enkelt og nemt styret direkte fra min fjernbetjening. Se det er sådan noget der efterspørges for os alm brugere - vi kan og er ikke it freakts nok til at checke blogs, forums og lign. for at finde en gyldig driver så blot en scanner fungerer. Men det er korrekt, det har kostet mig 1000kr, men det har også været det værd for mig og familien.

 • 0
 • 0
#13 Helge Svendsen

"Men det er korrekt, det har kostet mig 1000kr, men det har også været det værd for mig og familien."

Hvad er problemet så? Hvis du er glad for dit mediacenter - så er det da fint. Jeg synes personligt du har spildt dine penge for du kan gøre det samme med gratis software.

Men for dig er det jo ligegyldigt.

Andre gør det samme med linux/bsd og synes det er godt.

Det burde være ligegyldigt for dig, hvis du har valgt microsoft.

Det eneste jeg ikke gider høre på er de der "linux kan ikke .." baseret på 2 dages brug og noget hearsay af microsoft brugere, der udtaler sig skråsikkert om noget, de i grunden har meget lidt viden om.

Når det kommer ned til det, så er det et spørgsmål om systemkendskab i virkeligheden.

 • 0
 • 0
#14 Thøger Eskildsen

En tilfreds MS-kunde - tillykke med det. Hold dig bare fra Linux; der er ingen, der tvinger dig til at bruge Open Source. Hvis du er bitter overat have spildt en aften på RedHat (hvor du ellers kunne have nået bane 3 i scandisk) så undskylder jeg gerne på vegne af Linux/open source.

Men tænk lige på det usmarte i, at et monopol dominerer et så vigtigt marked. Og tænk på hvor meget et monopol bremser et marked. Hvis du er tom for ideer, så tænk på telefoni-markedet i 80'erne.

I mellemtiden må vi andre prise os lykkelige for, at MS sov i timen, da internettet var ungt, og at MS f.eks. ikke har opfundet mailen. I så fald ville den med garanti kun virke mellem windows-maskiner. Hvis den altså ville virke...

 • 0
 • 0
#15 Claus Andreaseen

Cool, det er nyt for mig at der er kommet et Linux mediacenter som har samme nemme brugergrænseflade og funktionalitet.

Er da så åben at jeg gerne vil give det endnu et forsøg og installere det på min spillecomputer som alligevel skal reformatteres. Hvor kan det downloades ?

 • 0
 • 0
#16 Thomas Jensen

Nu har ingen erfaring med MS's Mediacenter, men jeg har selv en MythTV maskine, som er et mediacenter til Linux.

Der findes nogle decideret MythTV Linux Distro'er, bla. LinPVR's minimyth (http://www.linpvr.org) som er designet til at køre på en harddiskløs computer, enten ved netværks boot, USB Stick eller flash card. Efter sigende skulle der ikke gå mere end 45 sek fra man sætter strøm på PC'en til minimyth er oppe at køre (når man har installeret det selvfølgelig :o)).

Jeg synes selv at MythTV er utroligt brugervenligt, når det først er sat op, med fjernbetjening og det hele og det findes på dansk.

Personligt brugte jeg en del tid på at få det til at virke, men jeg brugte ikke en af de MythTV distro's der er. Men generelt tvivler jeg på at du vil finde selve installationen lige så nemt som Windows Mediacenter da du igen kan rende ind i nogle hardware problemer. Men der findes nogle gode step-by-step guides der ude.

 • 0
 • 0
#18 Deleted User

Prøv f.eks. http://www.mythtv.org. Hvis du vælger en installations cd ex. http://mysettopbox.tv/knoppmyth.html - og har noget hardware, der er understøttet (læs først hvad der supporteres), så skulle det være simpelt at installere.

Der er andre tilsvarende projekter.

Hvis du vil have en brugervenlig desktop, er Ubuntu eller Suse nok en bedre løsning end RedHat, der har focus på server markedet.

Min søn på 3 år bruger nogen tid på flash spil, og han kan da finde ud af at klikke rundt mellem spillende på vores linux desktop (i Firefox). Hvis han gjorde det på en Windows maskine, hvad tror du han så uforvarende ville installere undervejs !?

Nu hvor hjemmebanken virker under linux og OpenOffice har nået rimeligt et højt niveau, har jeg ikke længere behov for Windows hjemme.

/Jørgen

 • 0
 • 0
#19 Thomas Ammitzbøll-Bach

Jeg er glad for, at du har et computersystem, du er glad for. Hvis din datter elsker at spille Pixeline, så er det en både god og lærerig beskæftigelse. Der er ikke noget så smukt, som at se på et menneske, der glædes, begejstres og forundres ved det, det beskæftiger sig med.

Måske er det bare den måde, du udtrykker dig på, der forvirrer os lidt: "[Linux burde] ALDRIG være installeret på en hjemmepc", "Windows rules", "så indse det dog", "Linux sucks" og "så ringe understøttelse". Det er nogle absolutter, som jeg har det lidt svært med, og som vist også gjorde nogle af de andre lidt irriteret. Men jeg forstod pludselig meget mere af sammenhængen, efter at jeg fik læst dit sidste indlæg. Man er nemlig meget ærgelig, når man har brugt (spildt!) en masse tid på noget, som alligevel ikke kom til at virke.

Det er en situation, som vi alle kender til både ved computere, biler, husreparationer og udfyldelse af selvangivelse. Lige så vred man kan blive, når det ikke går som det skal, lige så glad bliver, når man så finder en (anden) løsning. Det er både menneskeligt og forståeligt.

Nogle af os har arbejdet med Linux/UNIX i 15 år eller mere. Vi ved lige, hvordan man gør, eller vi ved hvordan man skal finde fejlene. Vi elsker Linux, fordi der er ting, man kan gøre meget let, som ellers kan tage en hel dag. Vi kan både godt forstå frustrationen, men alligevel ikke det korstog, der rejser sig mod Linux. Nogle af os kan heller ikke forstå korstoget mod Windows fra andre linuxfolk. Jeg tror, det går over med alderen,

Som jeg skrev et andet sted, så bruger både min kone (håndarbejdslærer), min svigerfar (pensioneret salgsfuldmægtig på 78 år) og min søn (datalogistuderende) Linux på desktoppen. Vi kan hver især Linux på meget forskelligt niveau (min svigerfar åbner kun sit mailprogram, hvis han ved, at der er kommet mail, så man skal huske at ringe til ham og få ham til at læse sin mail), men min kone og min svigerfar har noget, som du har manglet, nemlig nogen at støtte sig op af, når det driller.

At Windows aldrig driller, vil kun en fantast påstå. Jeg er ikke mere Linux-frelst, end at jeg hjælper familie og venner, der har knald med deres (Windows) PC'er. Der er også drivere, der ikke duer, der er også software, der ikke sådan lige let lader sig installere. Selv Mac OS X giver (trods Mac-tilhængeres udsagn) ind i mellem knuder. Mens jeg tænker "Kors hvor er der dog meget vrøvl med Windows", oplever jeg folk i stedet siger "Det er nok mig, der har gjort det forkert". Det er et perceptionsspørgsmål.

Mit fromme ønske for os alle er, at vi må få mest mulig gavn og glæde af vores computere, uanset om valget falder på det ene eller det andet. Jeg håber inderligt, at vores IT-verden udvikler sig, så der bliver en masse gode valgmuligheder for en hver smag. I mine mest depressive stunder tror jeg aldrig, at det nogensinde vil ske. Men så tænker jeg på noget andet, går en tur med hunden, hører noget god jazzmusik eller drikker mig en hvedeøl.

Der er meget bøvl med computere, men vi behøver ikke at gøre livet mere surt for hinanden end højst nødvendigt.

:-) Thomas

 • 0
 • 0
#20 Christian Nobel

Enig, enig, enig.

Og vores fromme ønsker opfyldes nok bedst den dag vi er sikre på at der findes åbne formater for dataudveksling.

Dvs. åbent format for tekst, regne, tegne, lyd, billede, film osv. - ikke noget med lukkede vi-skal-binde-vores-kunder formater, ikke noget med du-må-kun-se-vores-film-på-denne-måde formater, ikke noget med vi-bestemmer-hvordan-du-afspiller-musikken formater.

Når vi er der, så bliver der en mulighed for at produkter kan konkurrere på deres reelle formåen, og man som bruger kan nøjes med det man har brug for.

Hvis vi når der en dag, så behøver vi ikke diskutere nogle få OS'er mod hinanden, eller to tekstbehandlinger mod hinanden, for der vil findes et væld af slagsen, som vi kan vælge helt efter temperament og tegnebog - fuldstændig som der er rigtig mange forskellige biler at vælge mellem.

Tænk hvis bilverdenen så ligesådan ud, der var mulighed for at vælge mellem en Ford som dybest set var anno 1990, samt en hjemmebygget bil som nok i nogen henseender var nyere, men som også havde sine særheder. Det ville da være inderligt grotesk så at sidde og banke hinanden i hovedet med hvis var bedst, da begge kunne dække et transportbehov på hver sin måde, men ingen var ideelle.

Men heldigvis ser det ikke sådan ud, for der er en række standarder der tilgodeser mangfoldigheden, så som fælles veje, kompatibelt brændstof, mulighed for at købe dæk fra mange leverandører, osv. osv.

Må det samme ske for it.

/Christian

 • 0
 • 0
#22 Thomas Ammitzbøll-Bach

Jeg studsede også over det. Det er nemlig stadig Holberg, som Nikolaj citerer, bare ikke Jeppe på Bjerget, men derimod Erasmus Montanus, hvilket forklarer, hvorfor der tales om en Rasmus. Jeg tænkte først på Jeppes kone, men hun hedder Nille og ikke Rasmine, som jeg læste det for. Rasmine er Gyldenspjæts kone.

 • 0
 • 0
#23 Flemming Sørensen

Jeg er godt klar over at jeg bevæger mig ud i noget farligt her, men hvorfor er det lige at det er vigtigt om noget er fri software, open source, eller closed source? Hvis det gør hvad det skal, er det så ikke nok? Og hvad betyder det, om det er gratis eller koster lidt penge? Tænkt på hvad i bruger af penge på alle mulige andre ting...

Og med hensyn til styresystemer... Uanset hvilket man vælger, vil det altid medføre at der er noget software der "ikke virker", fordi der er skrevet til andre systemer. Men hvad er problemet lige? Der er massevis af software der ikke virker på QNX, men jeg håber da ikke at der er ret mange herinde der vil kalde QNX for et skod system. Forskellige systemer, er gode til forskellige ting (f.eks. er Windows godt til Pixiline), og det vigtigste er vel at man selv har det godt med det system man har valgt.

 • 0
 • 0
#24 Christian Nobel

Som jeg ser det er det vigtigste også at informationer udveksles på en fri og åben måde, mao. at man bruger åbne standarder for dokumenter osv.

På den måde kan man udveksle mails, tekst, musik, film osv., fuldstændig som man uagtet bilmærke kan købe dæk fra Michelin, Goodyear, Pirelli etc.

Personlig savner jeg f.eks. at Lotus SmartSuite blev videreudviklet, da et program som WordPro er suverænt i sammenligning med både Word og OO. Og jeg har stadig ikke set et program lige så universelt anvendeligt som Approach, da det nærmest kan karakteriseres som en hybrid mellem et regneark og en database (ja jeg ved godt det kaldes en database frontend, men alligevel).

Og så en anden ting, jeg har rodet lidt med Syllable og det ser ret interessant ud (har også prøvet Haiku, og det er heller ikke tosset). En ting jeg dog unrer mig over, og som du måske kan kaste lidt lys over er fonte - Scenariet er det typiske LCD problem: når jeg kører Syllable under VmWare så ser de ganske pæne ud og anti-aliasing virker fint. Men hvis jeg prøver at køre LiveCD'en (som iøvrigt er imponerende hurtig) og sætter opløsningen til det der passer til (LCD)skærmen, så ser fontene stygge ud, lidt ala Xubuntu. Nogen logisk forklaring på det?

/Christian

 • 0
 • 0
#26 Dennis Krøger

"Jeg er godt klar over at jeg bevæger mig ud i noget farligt her, men hvorfor er det lige at det er vigtigt om noget er fri software, open source, eller closed source? Hvis det gør hvad det skal, er det så ikke nok?"

Det er ikke en farlig diskussion, men den kan være ret lang.

Der er en god række politiske grunde her: http://www.fsf.org/licensing/essays/free-sw.html

Og derudover er der (en af) de pragmatiske: Det er ganske enkelt nemmere at sikre sig imod at softwaren "forsvinder" lige pludseligt. Hvis man har sourcekoden, kan man selv (eller betale nogen for) klare sikkerheds opdateringer, forbedringer, fejlchecks o.s.v.

...Eftersom jeg selv arbejder på closed source kode for et closed source firma, burde jeg egentlig holde kæft og passe mig selv, men derhjemme kan jeg i det mindste selv vælge. :)

 • 0
 • 0
#27 Flemming Sørensen

"Det er ganske enkelt nemmere at sikre sig imod at softwaren "forsvinder" lige pludseligt."

Korrekt, og her plejer jeg selv at komme med to eksempler:

LeechFTP er en lille simpel FTP client, fra 1999. Ja 1999, så den er old tusse gammel, sammenlignet med det meste andet software, men den har sin trofaste skare af tilhængere. Den blev forladt af dens udvikler, og er closed source. Der var rigtig mange, der var nervøse for om den stadig ville virke, når Vista udkom (det gør den heldigvis).

AtheOS var et lille styresystem, der blev skrevet af nordmanden Kurt Skauen, men i 2001 forlod han det, fordi han ville lære at flyve. Brugerne ville ikke lade det dø, fordi de så et potentiale i systemet, så de forkede, og det er derfor Syllable eksistere idag.

Men hvad betyder det for helt almindelige brugere? Intet, for der er alligevel næsten aldrig nogen der opdaterer FLOSS software, der er blevet forladt af dets udviklere (se evt. det store antal døde projekter op sf.net). Derfor er der også store mængder u-opdateret FLOSS software...

 • 0
 • 0
#28 Flemming Sørensen

Er dit grafikkort understøttet? Du ser det ved at gå ind i program menuen > System Værktøj > System Information > Fanen "Hardware".

Jeg vil lige spørge de andre, når de kommer online i aften, men jeg kunne godt tro (uden at vide det med sikkerhed) at AA ikke virker, hvis der bruges VESA2 fallback. Det sker hvis grafikkortet ikke er understøttet.

 • 0
 • 0
#29 Dennis Krøger

"LeechFTP er en lille simpel FTP client, fra 1999. Ja 1999, så den er old tusse gammel, sammenlignet med det meste andet software, men den har sin trofaste skare af tilhængere. Den blev forladt af dens udvikler, og er closed source."

Hvilket så er et ret dårligt eksempel, eftersom det er et af de få programmer med den alder, som ikke har fået nogen security advisories.

"Men hvad betyder det for helt almindelige brugere? Intet, for der er alligevel næsten aldrig nogen der opdaterer FLOSS software, der er blevet forladt af dets udviklere"

Kommer virkelig an på hvem du mener med "helt almindelige brugere", for firmaer er det f.eks. ikke helt uvæsenligt.

Men nu spurgte du jo også folk her hvorfor det er væsentlig for dem, så "Men hvad betyder det for helt almindelige brugere?" er en smule ligegyldigt (I det her henseende, ikke generelt!).

For mig er det politiske en stor del af det, det andet er en added bonus.

Det er desuden ikke helt korrekt at døde FLOSS projekter ikke bliver opdateret, prøv f.eks. at kigge på alle de QMail patches der er lavet, på trods af at QMail benytter en forfærdelig barely-FLOSS licens (Man må f.eks. kun distribuere modifikationer som patches, ikke den samlede pakke).

At der er et KÆMPE antal projekter der er blevet efterladt, og som ingen har gidet opdatere siden, er forøvrigt nok at de ofte er blevet efterladt fordi de var elendige, eller er blevet forked, og forken er bedre (F.eks. er chancen for at XFree86 snart dør ikke helt lille, long live X.org).

 • 0
 • 0
#31 Therese Hansen

Jeg er helt enig med Peter i, at det kunne være interessant at forholde sig til det artiklen beskriver, nemlig at nørder får en makeover og bliver solgt på auktion for at promovere it-studiet på en anderledes måde.

Som jeg har forstået det, så er disse auktioner en speciel del af især amerikansk kultur og det er ikke kun i it-verdenen at det er forbundet med en makeover først, så jeg ser intet nedsættende overfor nørder i historien.

Jeg kan ikke lige gennemskue om det er noget der kan virke, men når it-branchen er desperat efter flere folk, så byder jeg alle tiltag velkomne. Det er vel et spørgsmål om at prøve noget, evaluere og gentage det, der virker.

Der kommer mange sjove tiltag rundt omkring, som viser at vi i branchen har humor omkring vores dårlige image - f.eks. it-piger der laver en kalender: http://www.smh.com.au/news/technology/geek-goddesses-or-calendar-girls/2006/07/09/1152383607217.html

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere