Linus Torvalds vender tilbage til Linux

Illustration: Krd
Linux-skaberen Linus Torvalds er på vej tilbage til Linux-udviklermiljøet efter en selvvalgt pause på en måneds tid

For lidt over en måned siden trak Linux-skaberen Linus Torvalds stikket og tog en selvvalgt pause fra udviklingen af den nye Linux-kerne.

Årsagen: Heftige vredesudbrud og hidsige personangreb fra Torvalds havde skabt et dårligt arbejdsmiljø i Linux-udviklermiljøet.

Læs også: Linus Torvalds vil søge hjælp til bedre at forstå andres følelser

Men nu er den finske open source-guru på vej tilbage. Det skriver Greg Kroah-Hartman, der har været chef-udvikler på den seneste Linux-kerne-udgivelse: Linux 4.19.

»De sidste måneder har været hårde ved vores miljø, fordi vi har kæmpet med os selv indefra, med slag fra andre udenfor. Så min opfordring til alle er. Lad os tage en dag eller to fri, lade op, slappe af med venner over et måltid, genoplad og så tilbage til arbejde, hvor vi fortsætter med at skabe et system som verden ikke har set lignende. Og med de ord, afleverer jeg kerne-træet tilbage til dig Linus. Så kan du have fornøjelsen af håndtere merge window(perioden efter ny udgivelse, hvor det strømmer ind med patches, red.),« skriver Greg Kroah-Hartman.

Kommentaren er kommet i forbindelse med en note til frigivelsenaf version 4.19 til Linux-miljøet.

Ifølge mediet ZDNet er Linus Torvalds og Greg Kroah-Hartman samlet i Skotland, hvor de har mødtes med en central gruppe af Linux-udviklere i forbindelse med open source-konferencen Open Source Summit Europe der slutter i dag onsdag.

Læs også: Ubuntu 18.10 klar: Ny kernel, ny Gnome og nyt tema

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Carsten Olsen

Det jeg fornemmer Linus er vred over er hardware fejlene som Intel er skyldige i. Normalt er Linus mere positiv overfor Intel, men her føler han at de har lavet hærværk mod operativsystemerne , kun for at gøre dem sårbare så bagdøre bliver mulige. (Dette kan han ikke sige offentligt om en af hans største sponsorer)

Se film

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere