Linus Torvalds: Rust kan være godt til drivere
Linus Torvalds, der leder udviklingen af Linux-kernen, som er hjertet i styresystemet, mener, at drivere er et godt sted at starte, hvis der skal mere Rust i open source-systemet. Rust er et hukommelsessikkert systemsprog, som er et alternativ til C og C++.
Personligt skubber Linus Torvalds dog ikke på den udvikling, udtaler han til Zdnet.
»Men jeg er åben over for det, i betragtning af de lovede fordele og mulighed for at undgå nogle sikkerhedsfælder, men jeg ved også, at løfter ikke altid holder.«
Diskussionen om at anvende mere Rust i Linux er bragt i spil på sidste års Linux Plumbers Conference.
»Rusts primære første mål ser ud til at være drivere, simpelthen fordi det er her, du finder mange forskellige mulige mål, og du har disse individuelle dele af kernen, som er ret små og uafhængige. Det er måske ikke et særligt interessant mål for nogle folk, men det er den mest åbenlyse,« siger Linus Torvalds til Zdnet.
Rust understøttes ikke på alle de platforme, som Linux findes på, og det er et problem. Men det betyder ikke så meget for drivere.
»Mange drivere er kun relevante for et par arkitekturer, så hele problemet med Rust-kode, der ikke understøttes på nogle arkitekturer, er mindre problematisk.«
Linus Torvalds erkender, at nogle ikke engang kan lide tanken om Rust i ‘userspace', hvor de programmer brugerne benytter, lever.
»Folk, der klager over ‘Rustificering’ i userspace er ikke et godt tegn for fremtidig brug i kernen, men vi får se. Kernen er forskellig fra projekter i userspace – og sværere i nogle henseender - vi bruger mange meget mærkelige header-filer, der skubber grænsen for, hvad der kan kaldes for ‘C' - men lettere i mange andre henseender, hovedsagelig i den forstand, at kernen er temmelig indeholdt i sig selv, og afhænger derfor ikke af andre projekter i forhold til den endelige binære fil.«

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.