Linkedin sagsøgt for indsamling af brugerdata

Illustration: Flickr
LinkedIn har modtaget et søgsmål, efter kritik og anklager om at det sociale medie skulle spionere brugerene.

Det sociale medie Linkedin, der særligt fokuserer på arbejde og arbejdsforbindelser, er blevet anklaget for at spionere på brugere, som har haft Apple-appen til at tilgå mediet. Det skriver Bloomberg.

Det er appens brug af Apples Universal Clipboard’ (AUC), hvor data om brugerne er blevet tilgået, der udgør grundlaget for søgsmålet.

Læs også: Enige eksperter: Datatilsyn lader Google og Facebook slippe for let

Det er både udviklere og testere fra Apple og selvstændige, der har fundet frem til Microsoft-ejede medies indsamling af brugerdata.

Fredag er anklagen blevet givet til retten i San Fransisco, og heri lyder det blandt andet, at Linkedin-appen i hemmelighed tilgår AUC ’meget’ – det lyder, at den gør det ’konstant faktisk’.

Yderligere lyder det, at Linkedin ikke bare har spioneret på brugerne, men også de computere og enheder, der har været i nærheden af dem.

Talsmand: Linkedin har ikke opbevaret dataene

Fra Linkedin lyder det, at man ikke opbevarer eller transmitterer dataene, men at de udelukkende bliver brugt til at tjekke, at den skrevne tekst og det, der står på i AUC, matcher.

Læs også: »Go away«: Populært tegneprogram afviser dansk tip om sikkerhedsbrist

Man er fra virksomhedens side nu ved at gennemse søgsmålet, der er indgivet på vegne af privatperson, som vil repræsentere en gruppe brugere, der har fået krænket deres privatliv ifølge den californiske privacy-lov.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere