Linkedin har ikke spejling af datacentret

Selvom Linkedin har sit datacenter liggende i en jordskælvszone i Californien, har man ikke real-time spejling. Det afslører virksomheden forud for en børsnotering.

Går der noget galt i datacentret hos Linkedin, den populære tjeneste til at præsentere sit CV for omverden, står der ikke nogen redningsplanke klar til at overtage driften med det samme.

Der er backup til en ekstern lokation, som også kan fungere som datacenter, men ingen real-time spejling af datacentret, så websiden Linkedin.com ville gå offline i tilfælde af nedbrud. Først når systemerne er flyttet over i backup-datacentret og startet op, vil der igen komme liv i websiden.

Det skriver it-mediet Datacenter Knowledge, ud fra Linkedins præsentation af firmaets tekniske setup i et oplæg til børsnotering. Hvor lang tid, det omtrent ville tage, fremgår ikke af materialet.

Med det primære datacenter stående i San Francisco, der ligger i en jordskælvszone, tager Linkedin i sin præsentation forbehold for de konsekvenser, en naturkatastrofe kan få for driften. Et af backup-centrene er placeret i Chicago og skulle dermed kunne bruges, hvis Californien bliver ramt.

Forklaringen på den manglende real-time-spejling er, at det ikke er helt nemt med en database-dreven side. Bøvlet er blevet beskrevet i 2008 af teknikere hos Facebook, dengang man her udvidede til at køre to datacentre i parallel.

Problemet med den manglende failover-løsning hos Linkedin var faktisk tilsyneladende aktuelt da firmapræsentationen blev offentliggjort ? for websiden var offline i en periode. Men som Datacenter Knowledge konstaterer, så giver børsnoteringen mulighed for at investere mere i infrastrukturen fremover. Linkedin håber at kunne rejse mindst 175 millioner dollars med børsnoteringen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere