Linkedin har ikke spejling af datacentret

31. januar 2011 kl. 12:21
Linkedin har ikke spejling af datacentret
Illustration: Jesper Stein Sandal.
Selvom Linkedin har sit datacenter liggende i en jordskælvszone i Californien, har man ikke real-time spejling. Det afslører virksomheden forud for en børsnotering.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Går der noget galt i datacentret hos Linkedin, den populære tjeneste til at præsentere sit CV for omverden, står der ikke nogen redningsplanke klar til at overtage driften med det samme.

Der er backup til en ekstern lokation, som også kan fungere som datacenter, men ingen real-time spejling af datacentret, så websiden Linkedin.com ville gå offline i tilfælde af nedbrud. Først når systemerne er flyttet over i backup-datacentret og startet op, vil der igen komme liv i websiden.

Det skriver it-mediet Datacenter Knowledge, ud fra Linkedins præsentation af firmaets tekniske setup i et oplæg til børsnotering. Hvor lang tid, det omtrent ville tage, fremgår ikke af materialet.

Med det primære datacenter stående i San Francisco, der ligger i en jordskælvszone, tager Linkedin i sin præsentation forbehold for de konsekvenser, en naturkatastrofe kan få for driften. Et af backup-centrene er placeret i Chicago og skulle dermed kunne bruges, hvis Californien bliver ramt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Forklaringen på den manglende real-time-spejling er, at det ikke er helt nemt med en database-dreven side. Bøvlet er blevet beskrevet i 2008 af teknikere hos Facebook, dengang man her udvidede til at køre to datacentre i parallel.

Problemet med den manglende failover-løsning hos Linkedin var faktisk tilsyneladende aktuelt da firmapræsentationen blev offentliggjort ? for websiden var offline i en periode. Men som Datacenter Knowledge konstaterer, så giver børsnoteringen mulighed for at investere mere i infrastrukturen fremover. Linkedin håber at kunne rejse mindst 175 millioner dollars med børsnoteringen.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger