LinkedIn-hack afslører: Vi er vildt dårlige til kodeord!

Illustration: Virrage Images/Bigstock
Sidste uges lækkede LinkedIn-profilers kodeord består overvejende af klassikerne inden for dårlige adgangskoder.

I sidste uge kom det frem, at 117 millioner LinkedIn-profilers data var sat til salg på et russisk hackerforum. Det er data, som stammer fra et fire år gammelt hackerangreb, og som blandt andet inkluderer flere danske e-mail-adresser.

Det amerikanske sikkerhedsfirma Kore Logic har siden analyseret det omfattende datasæt og fundet, at det indeholder lige omkring 61 millioner unikke kodeord – heraf har Kore Logic nu cracket godt 50 millioner. Det skriver webmediet The Register.

Og resultatet viser med al tydelighed, at vi kollektivt er virkelig dårlige til det med kodeord. De fem meste brugte kodeord i LinkedIn-datasættet er således:

1: 123456

2: linkedin

3: password

4: 123456789

5: 12345678

Alene ’123456’ benyttes af over af over en million brugere, mens ’linkedin’ optræder som kodeord mere end 207.000 gange. Ifølge Kore Logic er ordet ’linkedin’ også det absolut mest benyttede standardord, som brugerne har skabt kodeord ud fra.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Jens Holm

Det er lidt som med vin, eller nej, vin bliver bedre med årene indtil et vist punkt, at koge suppe på et data tyveri, der er 2 år gammelt, det bliver det ikke bedre af

  • 0
  • 0
Jimmy Knudsen

"et data tyveri der er 2 år gammelt" "Korrekt at tyveriet foregik for 2 år siden"

Rettelse, det er et FIRE år gammelt hack, og vi blev allerede dengang anbefalet af LinkedIn til at skifte kode med det samme. Jeg bruger idag en 50 tegns tilfældig kode med alle former for tegn + 2-factor, så jeg vil mene at jeg er rimeligt sikker nu :)

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere