LinkedIn gør Apache Kafka-automatisering til open source

Cruise Control holder styr på klyngerne i store kø-systemer.

Kø-serveren Apache Kafka får nu autopilot - Cruise Control - som open source.

Kafka er en kø-server, som løser det problem, der opstår, når en stor mængde delsystemer skal kommunikere med hinanden. I stedet for, at de enkelte delsystemer smider meddelelser rundt med løs hånd, fungerer Kafka som et slags transportbånd, der opfanger og videresender meddelelser rundt fra og til systemets komponenter.

Læs også: Tjep køkultur med Apache Kafka

Apache Kafka er udviklet af det sociale netværk LinkedIn, men blev i 2011 sat i verden som open source i Apache-organisationens regi.

Selv om systemet er ganske stabilt, er der dog stadig udfordringer i forbindelse med drift, skriver LinkedIn i et blogindlæg.

De såkaldte broker-servere, som er delkomponenter i systemet, har en tendens til at fejle dagligt, hvilket medfører ubalance i arbejdsbyrden på server-klyngerne. Derfor går der en del tid med manuelt at få balancen tilbage i systemet. Det gælder især i store systemer, såsom LinkedIns eget, der bygger på 1.800 brokers.

Det kritiske komponent i den forbindelse er intelligent automatisering, og derfor har LinkedIn skrevet softwaren Cruise Control, som løbende overvåger klyngerne og justerer resurserne, der er allokeret til den enkelte klynge.

I mandags lagde LinkedIn Cruise Control ud på kodeserveren Github under en open source-licens.

Kafka er populært i enterprise-verdenen, men benyttes også af mindre virksomheder. Det er blandt andet systemets evne til at garantere, at en meddelelse modtages i hvert fald én gang, der gør det attraktivt.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (4)
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017