En lille bandit kaprer amerikansk agenturs Twitter-konto

US Strategic Commands Twitter-konto postede volapyk i søndags. Illustration: US Strategic Command
Da US Strategic Commands Twitter-konto postede noget volapyk, frygtede flere, at myndigheden havde været udsat for et cyberangreb.

I søndags dukkede der et tweet op fra det amerikanske agentur US Strategic Command, som ledte mange til at tro, at kontoen var blevet hacket.

Det skriver BBC.

Agenturet har ansvaret for at beskytte USA’s atomvåben. I tweetet stod der:

»;l;;gmlxzssaw«

Få minutter efter, det blev slået op, var tweetet slettet igen. Det viste sig, at en uautoriseret person havde skaffet sig adgang til kontoen:

»Agenturets Twitter-manager… Forlod kontoen åben i et øjeblik,« skriver agenturet til nyhedsmediet The Daily Dot og uddyber, at medarbejderen arbejdede hjemmefra.

»Hans meget lille barn udnyttede situationen og begyndte at lege med tastaturet, og desværre kom det uvidende til at poste et tweet.«

Kontoen er ikke hacket, understreger agenturet.

Læs også: 50 britiske skoler inficeret med ransomware

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (9)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#5 Klavs Klavsen

Mon ikke dit synspunkt er lige lovligt sekterisk og helligt ?

Jeg tror du misforstår et eller andet. Jeg har vænnet mig til bare at låse skærmen når jeg går væk fra den.

I ens private hjem, er det helt rimeligt rent sikkerhedsmæssigt, at man ikke gør det samme - dog vælger jeg at gøre det, fordi jeg har små børn der løber rundt. Mine taster ihvertfald på alle tastaturer de finder - og jeg vil nødigt risikere at have en root shell, twitter eller andet åbent - så det virker nu meget naturligt for mig - så jeg har bare bibeholdt min vane fra kontoret.

I de fleste sikkerhedspolitikker står der også at man SKAL låse skærmen hvis man går fra computeren - så jeg tænker da de fleste har indbygget det?

  • 7
  • 1
#8 Steen Petersen

Fik engang i.f.m. en fejlrapport udleveret en delvis uvirksom Think Pad og en pose med løse taster efter farmand havde fået uventet hjælp til hjemmearbejdet af sin lille datter. Heldigvis var det dengang ikke videre kompliceret af udskifte et tastatur.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere