Lille Aalborg-firma er krumtappen i danske Tradeshifts hype-maskine

Et lille dansk softwarehus står bag centrale dele af softwaren i det hypede, danske e-handel-projekt Tradeshift.

I det lille aalborgensiske softwarefirma Logistics venter man spændt på, hvordan det kommer til at gå den danske e-handel-platform Tradeshift, som på det seneste er blevet hypet til et skyhøjt niveau i de internationale it-tidsskrifter Wired og Techcrunch.

Logistics står nemlig bag centrale dele af Tradeshifts cloud-baserede software og har mere specifikt stået for den struktur, der gør det muligt for Tradeshift automatisk at skalere op fra 10 brugere til 10 millioner. Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Tradeshifts overordnede idé er at erstatte papirfakturaer med e-handel. Kernen i Tradeshift er et faktureringssystem, som virksomheder gratis kan bruge til at udføre handler og andre transaktioner.

Bag Tradeshift står Christian Lanng, der har en fortid i IT- og Telestyrelsen, og datalogen Mikkel Hippe Bruun fra samme styrelse. Rådgiver på projektet er Morten Lund, der blev kendt for investeringer i Skype og Nyhedsavisen.

Logistics beskæftiger 10 softwareudviklere og har tidligere slået sine folder i industrien med softwareløsninger til sortering og automatisering til blandt andet produktionsvirksomheder.

Finanskrisen fik imidlertid virksomheden til at se sig om efter nye områder at bruge sine evner på.

»Vi kiggede på det, som vi var gode til, og så drejede vi det 90 grader og fandt nye anvendelsesmuligheder til vores kompetencer. Tradeshift-projektet er udtryk for, at vores kompetencer kan anvendes i helt andre markeder, end vi har været vant til at færdes i,« udtaler administrerende direktør i Logistics, Michael Hove.

Tradeshift-platformen er endnu i test-fasen, men ventes at gå i luften inden for en overskuelig fremtid.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere