»Like if you want Jesus to win«: USA's kongres frigiver Facebook-reklamer knyttet til Rusland

Illustration: US Congress
Der er nu offentliggjort flere eksempler på de Facebook-reklamer, som menes at være brugt til at påvirke den amerikanske valgkamp i 2016. Som det kan ses i artiklen, så spænder reklamerne fra alt mellem våbenelskende 'patrioter' til Bernie Sanders-elskende homoseksuelle.

Kongressen i USA har nu offentliggjort flere af de Facebook-reklamer, som angiveligt blev brugt af russiske agenter til at påvirke den amerikanske valgkamp i 2016. Det skriver The Verge.

Offentliggørelsen viser, at reklamerne ikke udelukkende var rettet mod den yderste højrefløj, men i virkeligheden spændte fra våbenelskende 'patrioter' til LGBT-bevægelsen.

Men det er næppe overraskende, at nogle af reklamerne markedsførte sig med 'The 2nd Amendment' (eller retten til at bære våben):

Illustration: US Congress

Ej heller at nogle af reklamerne faldt direkte i den nationalprotektioniske bølge:

Illustration: Mariana Dell/Borderzine.com

Eller denne:

Illustration: US House Intelligence Committee

Men det var ikke kun dén bestemte vælgergruppe, som reklamerne fra Rusland søgte at påvirke. Også borgerrettighedsbevægelsen og Black Panthers blev en del af markedsføringen med siden 'Blacktivist':

Illustration: US Congress

Blandt flere af de offentliggjorte reklamer, som kan kædes sammen med Kreml, var også flere reklamer fra gruppen LGBT United - blandt andet en Bernie Sanders-promoverende reklame:

Illustration: US House Intelligence Committee

... Og en invitation til en demonstration mod den stærkt kontroversielle Westboro Baptist Church:

Illustration: US House of Representatives

Dog, og slutteligt for denne gennemgang, var der også denne 'perle', som ganske vist ikke var en 'betalt' reklame, men stadig kan linkes til Rusland:

Illustration: US Congress

Det er langtfra alle reklamerne, som endnu er offentliggjort. Ifølge The Verge har Facebook leveret over 3.000 eksempler, som kan linkes til Rusland. Dog, som mediet skriver, er dette et unikt indblik i den operation, som blev ført under valgkampen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Magnus Jørgensen

Det kan man vel kalde gengæld for USA's indblanding i Syrien og Ukraine og andre steder. Ikke at jeg dermed mener at det er godt hvad Rusland gjorde. Bevares, jeg mener det bedste ville være hvis disse store nationer bliver opdelt i mindre dele. Den idé om en verdens regering som har plaget os alle, den ville være bedst at lægge på hylden indtil vi har udviklet vores samfunds modeller lidt mere. Den model som EU havde før den blev spoleret af ideen om "De forenede Europæiske stater", hvor det blot var en handels union, kunne Kina, Rusland og USA tage ved lære af.
Vi er simpelt hen ikke parate til at centralisere så meget magt.

  • 3
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere
IT Company Rank
maximize minimize