Lightroom-opdatering sletter billeder og presets

Illustration: Adobe Systems Incorporated
Efter en opdatering af billedredigeringsprogrammet 'Lightroom' har fotografter mistet billeder og presets, der ikke kan gendannes.

Flere fotografer er i panik, efter de har downloadet den nye opdatering til fotoredigeringsprogrammet ’Lightroom’, for alle deres billeder og presets er blevet slettet.

Det skriver The Verge.

Adobe, virksomheden bag programmet, har indrømmet en fejl i opdateringen, og ifølge Rikk Flohr, en repræsentant fra Adobe, er der ikke noget at gøre – indholdet kan ikke gendannes.

»Vi undskylder oprigtigt til de kunder, der er påvirket af problemet,« skriver han.

En kunde skriver på Twitter, at de har mistet flere hundrede dollars.

Ifølge en meddelelse fra virksomheden påvirker fejlen specifikt brugere af programmets app-verison uden et Adobe-cloud abonnement, samt brugere med billeder og presets, der ikke har været synkroniseret til Adobe-skyen på opdateringstidspunktet.

De tilføjer, at nogle kunder måske kan redde deres data fra iPhone- og iPad-backups.

Det er ikke første gang fotografer oplever problemer med billedehåndteringsprogrammer, da virksomheden Canon tidligere på måneden lukkede deres ’image.canon’-platform, efter et problem med billedeopbevaringen resulterede i, at billeder og videoer blev slettet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#7 Bjarne Nielsen

Desværre er der ikke nogen rigtigt gode erstatninger for Lightroom ...

Darktable ...

Darktable er for Lightroom, hvad GIMP er for Photoshop - et kapabelt alternativ, men ikke helt det samme. Jeg har taget turen fra Darktable til Lightroom og tilbage igen (og der har jeg tænkt mig at blive, for jeg er ikke så imponeret af Adobes syn på kunder).

Lightroom har nogle nifty features, som ikke er matchet af Darktable, bevares, men det meste er en tilvænningssag (hvad man ikke skal undervurdere - det kan godt være, at tid ikke er penge for amatører, men måske er det noget andet, som man brænder for).

Den eneste solide sten i skoen i forhold til Darktable for mig lige nu er den manglende understøttelse af Canons CR3 format, et issue som nu kører på 3. år. Det bunder ikke i teknik, det er forlængst reverse engineered (Canon vil ikke specificere formatet, i hvertfald ikke uden NDA) - det bunder i, at man er bange for at komme i juridiske problemer, og det er vist mest downstream (Exiv2).

Forsøgene på at få Canon i tale strander på, at de vil vide, hvor mange brugere der er, før de vil "spilde" tid på det. Øhm, der er omkring 319 kendte brugere, nemlig udviklerne. Det er et umuligt spørgsmål at stille til et OS projekt.

Så, hvis man er glad bruger af Darktable og har tænkt sig at investere i Canon udstyr, som producerer output i CR3-format, så er der her en ting mere at tænke over.

  • 1
  • 0
#8 Kim Bygum

hvor kede af de forventer at blive når de en dag forsvinder sporløst.

Jeg kender tilsvarende eksempler der har dem liggende i én kopi på deres pc. Begge dele er lige dumt.

Jeg kan ikke helt gennemskue, om problemet i artiklen er billeder i skyen eller billeder på computeren (som er slettet). Det ser ud som om det er billeder på computeren, som ikke er "syncet" der er slettet på computeren.

  • 2
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere