Lightroom-opdatering sletter billeder og presets

21. august 2020 kl. 09:418
Lightroom-opdatering sletter billeder og presets
Illustration: Adobe Systems Incorporated.
Efter en opdatering af billedredigeringsprogrammet 'Lightroom' har fotografter mistet billeder og presets, der ikke kan gendannes.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Flere fotografer er i panik, efter de har downloadet den nye opdatering til fotoredigeringsprogrammet ’Lightroom’, for alle deres billeder og presets er blevet slettet.

Det skriver The Verge.

Adobe, virksomheden bag programmet, har indrømmet en fejl i opdateringen, og ifølge Rikk Flohr, en repræsentant fra Adobe, er der ikke noget at gøre – indholdet kan ikke gendannes.

»Vi undskylder oprigtigt til de kunder, der er påvirket af problemet,« skriver han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En kunde skriver på Twitter, at de har mistet flere hundrede dollars.

Ifølge en meddelelse fra virksomheden påvirker fejlen specifikt brugere af programmets app-verison uden et Adobe-cloud abonnement, samt brugere med billeder og presets, der ikke har været synkroniseret til Adobe-skyen på opdateringstidspunktet.

De tilføjer, at nogle kunder måske kan redde deres data fra iPhone- og iPad-backups.

Det er ikke første gang fotografer oplever problemer med billedehåndteringsprogrammer, da virksomheden Canon tidligere på måneden lukkede deres ’image.canon’-platform, efter et problem med billedeopbevaringen resulterede i, at billeder og videoer blev slettet.

8 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
8
24. august 2020 kl. 14:55

hvor kede af de forventer at blive når de en dag forsvinder sporløst.

Jeg kender tilsvarende eksempler der har dem liggende i én kopi på deres pc. Begge dele er lige dumt.

Jeg kan ikke helt gennemskue, om problemet i artiklen er billeder i skyen eller billeder på computeren (som er slettet). Det ser ud som om det er billeder på computeren, som ikke er "syncet" der er slettet på computeren.

7
24. august 2020 kl. 08:15

Desværre er der ikke nogen rigtigt gode erstatninger for Lightroom ...</p>
<p>Darktable ...

Darktable er for Lightroom, hvad GIMP er for Photoshop - et kapabelt alternativ, men ikke helt det samme. Jeg har taget turen fra Darktable til Lightroom og tilbage igen (og der har jeg tænkt mig at blive, for jeg er ikke så imponeret af Adobes syn på kunder).

Lightroom har nogle nifty features, som ikke er matchet af Darktable, bevares, men det meste er en tilvænningssag (hvad man ikke skal undervurdere - det kan godt være, at tid ikke er penge for amatører, men måske er det noget andet, som man brænder for).

Den eneste solide sten i skoen i forhold til Darktable for mig lige nu er den manglende understøttelse af Canons CR3 format, et issue som nu kører på 3. år. Det bunder ikke i teknik, det er forlængst reverse engineered (Canon vil ikke specificere formatet, i hvertfald ikke uden NDA) - det bunder i, at man er bange for at komme i juridiske problemer, og det er vist mest downstream (Exiv2).

Forsøgene på at få Canon i tale strander på, at de vil vide, hvor mange brugere der er, før de vil "spilde" tid på det. Øhm, der er omkring 319 kendte brugere, nemlig udviklerne. Det er et umuligt spørgsmål at stille til et OS projekt.

Så, hvis man er glad bruger af Darktable og har tænkt sig at investere i Canon udstyr, som producerer output i CR3-format, så er der her en ting mere at tænke over.

5
23. august 2020 kl. 19:19

Hver gang folk fortæller mig at de har alle familiebillederne liggende i en eller anden "cloud", spørger jeg dem hvor kede af de forventer at blive når de en dag forsvinder sporløst.

3
22. august 2020 kl. 11:11

Sætteren tager et tilfældigt billede i arkivet. Suk

2
22. august 2020 kl. 10:05

Hvad har Flash' logo at gøre med det her? Udover at de er fra samme firma selvfølgelig.

1
21. august 2020 kl. 12:27

God jeg droppede adobe for en nogle år siden efterhånden. Ikke at det ikke kunne være sket for andre, men synes at man lidt for ofte hører om diverse problemer.