Light-udgave af Android får bedre batterilevetid og mere privatliv

Illustration: ra2studio/Bigstock
Android Go til billige telefoner har 200 millioner brugere.

Google har udsendt en ny udgave af Android Go, som er en letvægtsversion af mobilstyresystemet til billige enheder med begrænsede faciliteter. Det skriver Zdnet.

Miljøet er rettet mod enheder med mindre end 2 gigabyte hukommelse og bygger på den almindelige Android. Systemet har eksisteret siden 2017 og benyttes af 200 millioner brugere. Det tal skal sammenlignes med den almindelige version af Android, som ifølge Google har tre milliarder brugere.

Adskillige producenter fremstiller Go-udgaver af apps til miljøet. Det gælder Google selv, samt eksempelvis Facebook, Microsoft og Instagram.

Blandt nyhederne i version 12 af Android Go er 30 procent hurtigere start af apps og blødere animationer. Hertil kommer bedre batterilevetid og forbedrede privatlivskontroller. Det sidste var også en del af Android 12.

Læs også: Største design-ændring i Androids historie: Version 12 er lige på trapperne

Det bliver også muligt for brugerne at spare på dataplanen, ved at dele apps direkte med enheder i nærheden, uden at skulle benytte en app-store.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Peter Jensen

Konceptet er - efter min mening - bestemt interessant, særligt ud fra et økonomisk perspektiv, og jeg kunne godt finde på selv at købe en telefon, med den type operativsystem.

MEN ... hvad med opdatering, sikkerheds- og systemopdateringerne?

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere