LibreOffice er klar med version 4.4 og varsler tabletversion

Designet af kontorpakken går for at være den 'hidtil smukkeste' og med væsentlig forbedret interface.

The Document Foundation er klar med seneste udgave af den gratis kontorpakke LibreOffice 4.4. Det skriver firmaet i en pressemeddelelse og på deres hjemmeside.

Siden 4.3 udgaven er der arbejdet væsentlig med designet på pakken. Desuden er koden forbedret og er klar til at linke op med Microsoft OneDrive i skyen, lige som der kommer et fuldt antal ikoner til OS X. OOXML-kompatibiliteten forlænges desuden.

Læs også: Endnu en tysk by erstatter Windows med Linux

»LibreOffice 4.4 har fået en masse User Experience og designkærlighed og efter min mening er det den smukkeste version nogensinde,« siger Jan 'Kendy' Holesovsky, der er medlem af Membership Committee og leder designteamet bag den seneste forbedring.

Samtidig skriver ZDnet, arbejdet med en version af LibreOffice til Android-platformen skrider frem.

Læs også: München fortsætter ti års open source-politik: Har sparet 82 millioner kroner

De to firmaer, der skal bygge app’en til android er fundet og der er tale om Collabora, der udviklede LibreOffice Viewer og Igalia, et open source software udviklingskonsulentbureau.

Tilsammen skal de levere rammen for Android versioner af Writer, Calc og Impress såvel som Draw og formelbyggerprogrammet Math. Igalia skal desuden levere et interface, så andre kan integrere deres foretrukne hukommelsesservice i skyen med kontorpakken.

Læs også: LibreOffice 4.0 klar til download - millioner af kodelinjer ændret

Der er endnu ingen dato for Android-udgivelsen, men arbejdet tager udgangspunkt i det, der allerede er lavet til LibreOffice Viewer, som gør at Android-brugere kan se ODF (Open Document Format)-filer på deres skærm.

Du kan hente den nye version 4.4 her.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Kristian Dalgård

Jeg er stor tilhænger af LibreOffice Writer – jeg mener, det er det tekstbehandlingsprogram, der har den mest konsistente måde at redigere de forskellige aspekter af et dokument på – men de der nye ikoner, der tilsyneladende udgør kernen i den nye version, er simpelthen ikke for kønne...

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere