LibreOffice 6.0: Eksporter til ePub og underskriv dokumenter med PGP

31. januar 2018 kl. 16:002
LibreOffice 6.0: Eksporter til ePub og underskriv dokumenter med PGP
Illustration: pressebillede/The Document Foundation.
Version 6.0 af open source-kontorpakken LibreOffice skulle blandt andet byde på bedre interoperabilitet med Microsoft Office-dokumenter.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Open source-kontorpakken LibreOffice er klar i version 6.0 til blandt andet Windows, Mac og Linux. Det oplyser The Document Foundation i en pressemeddelelse.

Blandt de funktioner, som bliver fremhævet, er muligheden for at gemme dokumenter som ePub-format. Som nogen vil vide, så er det et e-bogs-format.

Derudover skilter meddelelsen fra Document Foundation også med, at der nu er eksperimentel understøttelse af, at brugere kan signere deres dokumenter digitalt med deres private OpenPGP-nøgle. For at denne funktion kan benyttes, skal der installeres nøglehåndterings-software til det specifikke styresystem.

En anden feature, som bliver fremhævet, er bedre understøttelse af OOXML-formatet, der anvendes i Microsoft Office. Det vil blandt andet sige understøttelse af indlejrede dokumenter og regneark, samt mulighed for import af SmartArt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Document Foundation har begået en video på YouTube, der opsummerer de nye funktioner i LibreOffice 6.0, som kan hentes her.

Remote video URL

2 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
1. februar 2018 kl. 09:42

MAC udgaven er blevet hurtigere til at starte op når man åbner et dokument uden at have Libreoffice startet på forhånd. De har også fået rettet en ting som har hængt ved i laaaang tid, åbning af et dokument fra et netværksdrev.

Når man klikkede på et dokument som lå på et netværksdrev eller i dropbox tog det op til 60 sek. for at åbne. En work arround var at flytte med musen umiddelbart EFTER at have klikket på dokumentet, så tog det meget kortere tid. Det har de fået rettet. Hurra.

1
31. januar 2018 kl. 18:29

Det lyder da som fornuftige tilføjelser, men det er nu skuffende at de ikke har arbejdet på at gøre pakken mere brugbar, eller at sørge for at den generelt er hurtigere. De to ting virker som pakkens akilleshæl…