LibreOffice 6.0: Eksporter til ePub og underskriv dokumenter med PGP

Version 6.0 af open source-kontorpakken LibreOffice skulle blandt andet byde på bedre interoperabilitet med Microsoft Office-dokumenter.

Open source-kontorpakken LibreOffice er klar i version 6.0 til blandt andet Windows, Mac og Linux. Det oplyser The Document Foundation i en pressemeddelelse.

Blandt de funktioner, som bliver fremhævet, er muligheden for at gemme dokumenter som ePub-format. Som nogen vil vide, så er det et e-bogs-format.

Derudover skilter meddelelsen fra Document Foundation også med, at der nu er eksperimentel understøttelse af, at brugere kan signere deres dokumenter digitalt med deres private OpenPGP-nøgle. For at denne funktion kan benyttes, skal der installeres nøglehåndterings-software til det specifikke styresystem.

En anden feature, som bliver fremhævet, er bedre understøttelse af OOXML-formatet, der anvendes i Microsoft Office. Det vil blandt andet sige understøttelse af indlejrede dokumenter og regneark, samt mulighed for import af SmartArt.

Document Foundation har begået en video på YouTube, der opsummerer de nye funktioner i LibreOffice 6.0, som kan hentes her.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Gert Agerholm

MAC udgaven er blevet hurtigere til at starte op når man åbner et dokument uden at have Libreoffice startet på forhånd. De har også fået rettet en ting som har hængt ved i laaaang tid, åbning af et dokument fra et netværksdrev.

Når man klikkede på et dokument som lå på et netværksdrev eller i dropbox tog det op til 60 sek. for at åbne. En work arround var at flytte med musen umiddelbart EFTER at have klikket på dokumentet, så tog det meget kortere tid. Det har de fået rettet. Hurra.

  • 2
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere