LG's 5K-skærm skal holdes mindst 2 meter væk fra wifi-routere

LG's topmodel, som blandt andet forhandles af Apple, har problemer med afskærmningen mod elektromagnetisk støj.

Wifi-routere er dårligt selskab for LG's nye 5K-skærm, som blandt andet forhandles af Apple. Skærmen kan nemlig flimre eller gå i sort på grund af wifi-signalet. Det skriver Ars Technica.

Skærmen på 27 tommer med en maksimal opløsning på 5120 x 2880 pixel - deraf betegnelsen '5K' - er reelt Apples erstatning for selv at producere en 27 tommer skærm med høj opløsning, men skærmen volder altså problemer.

Hvis skærmen er inden for to meter af en wifi-router, så kan signalet forstyrre elektronikken i skærmen. Det kan føre til et flimrende billede eller lige frem sort skærm. Visse kunder har også oplevet, at forstyrrelserne af skærmens elektronik kan give problemer på en tilsluttet Mac.

Præcis hvilken del af skærmen, som ikke er tilstrækkeligt afskærmet mod elektromagnetisk støj, er ifølge Ars Technica ikke klart, og det vides derfor ikke, om problemet kan løses med udskiftning af et kabel, eller om det vil kræve et større indgreb.

Skærmen, som Apple sælger for 7.859 kroner i sin danske netbutik, tilsluttes via et Thunderbolt 3-kabel. Kabler er dog normalt afskærmet, og det er derfor mere sandsynligt, at problemet ligger i den chip, der styrer skærmbilledet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere