LGBQT-dating app deler hiv-status med andre virksomheder

Illustration: Grindr.com
Grindr deler personfølsomme oplysninger om seksuel orientering og hiv-status med tredjepart uden kryptering. Det viser svensk tv-dokumentar

Hvis man går på jagt efter en ny partner med den populære Grindr-app, der henvender sig til homoseksuelle og andre LGBQT-personer, skal man indtaste detaljerede oplysninger om sig selv, f.eks. seksuel orientering, alder og udseende, ligesom man kan udfylde sin hiv-status, og hvornår man senest er blevet testet for hiv og andre kønssygdomme.

Men data om blandt andet hiv-status er blevet videresendt til andre virksomheder i USA på ukrypterede forbindelser.

Det fortæller det svenske forbrugerprogram Plus på SVT, der har undersøgt Grindrs måde at håndtere data på sammen med det norske forskningsinstitut Sintef.

Grindr skriver i sine vilkår for brug af appen, at de må dele data, men i følge det norske forbrugerråd er det alligevel en overtrædelse af de europæiske persondataregler. For det fremgår ikke tydeligt i vilkårene

»Vores tolkning er, at Grindr bryder loven. Eksempelvis henter man ikke tilstrækkelig samtykke fra brugerne,« siger Gro Mette Moen fra det norske Forbrukerrådet til SVT.

SVT har videresendt den rapport, som er udarbejdet af Sintef, til Grindr, men har ikke været i stand til at få en kommentar fra den amerikanske dating-virksomhed.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere