LGBQT-dating app deler hiv-status med andre virksomheder

Illustration: Grindr.com
Grindr deler personfølsomme oplysninger om seksuel orientering og hiv-status med tredjepart uden kryptering. Det viser svensk tv-dokumentar

Hvis man går på jagt efter en ny partner med den populære Grindr-app, der henvender sig til homoseksuelle og andre LGBQT-personer, skal man indtaste detaljerede oplysninger om sig selv, f.eks. seksuel orientering, alder og udseende, ligesom man kan udfylde sin hiv-status, og hvornår man senest er blevet testet for hiv og andre kønssygdomme.

Men data om blandt andet hiv-status er blevet videresendt til andre virksomheder i USA på ukrypterede forbindelser.

Det fortæller det svenske forbrugerprogram Plus på SVT, der har undersøgt Grindrs måde at håndtere data på sammen med det norske forskningsinstitut Sintef.

Grindr skriver i sine vilkår for brug af appen, at de må dele data, men i følge det norske forbrugerråd er det alligevel en overtrædelse af de europæiske persondataregler. For det fremgår ikke tydeligt i vilkårene

»Vores tolkning er, at Grindr bryder loven. Eksempelvis henter man ikke tilstrækkelig samtykke fra brugerne,« siger Gro Mette Moen fra det norske Forbrukerrådet til SVT.

SVT har videresendt den rapport, som er udarbejdet af Sintef, til Grindr, men har ikke været i stand til at få en kommentar fra den amerikanske dating-virksomhed.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017
Jobfinder Logo
Job fra Jobfinder