Da internetudbyderen Skyline gik konkurs i maj 2012, blev mange danskere uden for byerne hårdt ramt, fordi der manglede fornuftige alternativer. Men faldet blev afbødet af, at landets øvrige teleselskaber gik sammen om at drive Skylines netværk videre i to måneder - hårdt presset af politikerne og Erhvervsstyrelsen.
Men hvis der sker noget tilsvarende, vil det fremover foregå under mere ordnede forhold. Inden udgangen af juni har Folketinget nemlig vedtaget en lov, som forpligter teleselskaberne til én måneds nøddrift af et konkursramt selskab.
Lovforslag L229, som det hedder, har allerede været igennem folketingssalen én gang, og 2. og 3. behandling sker på onsdag og på fredag. Alle partier har meldt ud, at de støtter forslaget.
Aftalen er efter forhandlinger i Folketinget endt med, at teleselskaberne ikke på forhånd skal indbetale til en garantifond eller lignende. Til gengæld er de forpligtet til at hoste op, den dag en internetudbyder går konkurs, og kunderne står til at få kappet deres netforbindelse.
Da internetudbyderen Skyline gik konkurs, kørte nettet videre i et par uger under konkursboets kurator i håbet om at finde en køber til selskabet. Men da det mislykkedes, gik en række af konkurrenterne sammen om at drive Skylines netværk videre en måned mere. Det skete måske især fordi Socialdemokraterne truede med lovhammeren, hvis ikke selskaberne selv fandt en løsning. Nu er princippet om nøddrift af internetforbindelser så klar til at blive til lov.
Den nye lov rummer også et tilskud til bornholmerne på i alt 60 millioner kroner til bedre bredbåndsforbindelser. Og så tager loven også fast på en af teleselskabernes kæpheste, nemlig at kommunerne tager ublu priser for at udleje grunde og master til selskaberne. Loven regulerer fremover, hvad det må koste at leje ud til teleselskaberne, og prisen falder i tyndt befolkede områder, hvor der typisk er lavere interesse fra teleselskaber for at udbygge netværket.