Leverandørskift giver forsinkelser i eIndkomst

Visse dele af eIndkomst-systemet forsinkes et halvt år, fordi den oprindelige leverandørs tilbud var for højt.

Visse dele af Skats ambitiøse eIndkomst-system bliver først klar til sommer, oplyser fagchef Richard Hanlov. Det drejer sig om modulet til datavisning, der blandt andet skal medføre lettelser blandt arbejdsgiverne.

Trykprøvede tilbuddet

Forsinkelsen skyldes, at en af de tre leverandører på eIndkomstsystemet efter Skats opfattelse havde sat prisen lige lovlig højt i deres tilbud på modulet.

»Det afstedkom, at vi trykprøvede tilbuddet hos nogle andre leverandører, og fandt et mere lukrativt tilbud, men det optog meget af vores arbejde og medførte, at vi måtte udskyde visse dele af projektet, der først kommer i gang den 1. juni,« siger Richard Hanlov til Version2.dk.

Bevis på udviklingsstrategi

Det er CSC, IBM og KMD, der er leverandører af eIndkomst-systemet til Skat. Fagchefen vil ikke afsløre, hvem af de tre der kom med tilbuddet, men oplyser dog, at det blev KMD, der sluttede med at få opgaven.

Efter Richard Hanlovs opfattelse er historien et godt eksempel på, hvordan Skats it-udviklingsstrategi i praksis kan være med til at reducere omkostningerne ved store it-projekter.

»Det er en konsekvens af vores udviklingsstrategi, hvor det er muligt for alle leverandørerne at komme til fadet. Vi bygger tingene modulært op, så alle har mulighed for at byde ind, og det skulle også gerne gøre, at udviklingsomkostningerne kan holdes nede,« siger han.

Skifter hest igen

Richard Hanlov forventer også i fremtiden at kunne skifte leverandører på delleverancer, hvis det viser sig at leverandører får skruet lidt for kraftigt op på priserne.

»Vi ved godt, hvad varen koster, og hvad den bør koste, og hvis prisen ligger uden for det niveau, som vi føler, er det rigtige, så skifter vi hest undervejs, og det vil vi blive ved med at gøre,« siger han.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Magnus Toftdal Lund

Grundlæggende er det fint at det offentlige ikke rutter med pengene...

Men når Hanlov siger at det vil spare Skat for nogle penge... mon så han har taget med i betragtningen hvad det koster virksomhederne i tid, penge og besvær at den del af LetLøn/eIndkomst, som rent faktisk vil være en lettelse for virksomhederne, bliver forsinket?

Er Skat til for borgerne/virksomhedernes skyld eller er det den anden vej rundt? Jeg synes det er beklageligt, at når virksomhederne skal levere, er der ikke noget der hedder udskydelse af tidsfrister, når systemet er i max beta, men når Skat kan spare et par millioner, så kan deres leverancer til virksomhederne fint vente.

I mine gamle lærebøger hedder den slags sub-optimering, og var faktisk noget man prøvede at minimere.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere