Leverandør garanterer kommuner: Undgå udbudsbøvl og få en ny hjemmeside til under 500.000

22. november 2012 kl. 13:503
Undgå bøvlede udbud og få en ny Umbraco-hjemmeside til højst 500.000 kroner, alt inklusive. Sådan lyder et løfte fra webleverandøren Mediaworkers nu til kommunale kunder.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Hvor mange penge er det rimeligt, at en kommune bruger på en hjemmeside, som i bund og grund minder ret meget om andre kommuners sider? Sådan har diskussionen kørt, med ekstra benzin fra det socialdemokratiske forslag om at lave én fælles platform, som alle kommuner så skulle bruge.

Men nu smider det aarhusianske webbureau Mediaworkers nyt skyts ind i debatten. Firmaet lover nemlig nu, at en kommune kan få en ny hjemmeside, inklusive design og alle de mest almindelige funktioner, herunder login med NemID, til under en halv million kroner.

Det skriver det ni mand store firma i en pressemeddelelse.

»Selv I de tilfælde hvor man lader designet indgå i CMS-entreprisen lover Mediaworkers, at man over en 48 måneders periode kan holde sig under 500.000 kroner, hvilket giver kommunerne fuld handlefrihed I forhold til de offentlige udbuds- og annonceringsregler, og dermed mulighed for at spare ressourcer til såvel udbuds- og annonceringsprocessen,« lyder det fra Mediaworkers.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Firmaet arbejder med open source-CMS’et Umbraco, der er .Net-baseret og danskudviklet, og da flere kommuner i øjeblikket har eller er ved at skifte til Umbraco-løsninger, er der mulighed for at dele kode. Det er også erfaringen, at kommunernes ønsker faktisk ikke ligger så langt fra hinanden.

»Vores gennemgang af talrige kommunale kravspecifikationer viser ikke overraskende, at man har meget enslydende behov på tværs af kommunerne,« udtaler konsulent og partner Max Nielsen fra Mediaworkers.

Også den kommende fælles platform til staten, Go Basic, er baseret på Umbraco.

Version2 har tidligere skrevet om Ikast-Brande Kommune, som fik ny Umbraco-baseret webside til i alt 600.000 kroner. Entreprisen omfattede 5.000 forskellige sider, og 60 sites.

I den modsatte ende af skalaen er Københavns Kommune - landets klart største - i gang med at flytte både webside og intranet over til en ny Drupal-platform. Her regner kommunen med at skulle bruge 50 millioner kroner.

3 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
23. november 2012 kl. 13:17

Hvis man som kommune er ude og kigge efter et CMS kan det klart anbefales at kigge forbi OS2 - Offentligt hjemmesidefællesskab på os2web.dk.

Der er hele idéen at lægge færdiggjorte projekter ud som Open Source til glæde for alle.

Sigtet er at en kommune kan downloade et helt site og så kun betale for småændringer/design. Og ja, det fås også til under 500.000.

Der er faktisk en del spændende ting på vej i det samarbejde.

1
23. november 2012 kl. 10:17

Jeg tror de fleste leverandører er i stand til at lave websites til under 500.000 kroner. Både på Umbraco og Drupal. Det vil altid være ambitioner, omfang og kompleksitet i løsning og proces, der afgør prisen. Nogle gange er behovet til under 500.000, andre gange til mere.

Hvorvidt Mediaworkers garanti er en god eller ej afhænger vel af, hvad der ligger i den. Jeg kan ikke helt gennemskue om Version2 har copy/pastet en pressemeddelelse direkte eller reelt talt med Mediaworkers. Hvis Version2 har interviewet virksomheden vil det være fedt at få oplyst en række cases på kommunale Umbruco-websites, som Mediaworkers har lavet. Så kan man lidt bedre vurdere om garantien er god eller ej.