Web-leverandør om skrotning af udbud til 400 millioner: Ærgerligt, men forudsigeligt

Illustration: REDPIXEL.PL/Bigstock
Det er ærgeligt, men langt fra overraskende, at staten må droppe millionudbud af hjemmesider, mener web-leverandøren DIS/PLAY.

Der er en lille smule ærgrelse, men ikke den store overraskelse at spore hos web-leverandøren DIS/PLAY, der bød ind på statens nu skrottede udbud af en rammeaftale om indkøb af hjemmesider.

»Vi er kede af, at det er blevet annulleret. På den anden side kan jeg godt forstå baggrunden for annulleringen og havde faktisk forventet den,« siger administrerende direktør i DIS/PLAY, Steffen Otkjær, til Version2.

Rammeaftalen skulle efter planen være trådt i kraft 1. januar, og idéen med den var at effektivisere statens indkøb af vedligehold og udvikling af hjemmesider.

Ved at samle ministeriers, styrelsers og myndigheders indkøb af hjemmeside-ydelser på én og samme rammeaftale skulle der opnås besparelser.

Men det har vist sig at være for ambitiøst et mål, da staten råder over adskillige hundrede forskellige hjemmesider, der understøttes af content management-systemer som Sitecore, Drupal, Plone og Microsofts portal-software, Sharepoint.

Derfor er udbuddet til en samlet værdi af mellem 320 og 400 millioner kroner netop blevet droppet, som tidligere beskrevet på Version2.

Læs også: Statslige hjemmesider for 400 millioner kroner står uden rammeaftale

Steffen Otkjær mener da også, at det fra begyndelsen var en umulig opgave at forsøge at rumme indkøb til alle statens mange, forskellige hjemmesider i én og samme rammeaftale:

»Problemet er, at det er nogle meget forskelligtartede sites, der hører under staten. Du har for eksempel Jobnet.dk hos Arbejdsmarkedsstyrelsen, der skal bruges af millioner af danskere, og så har du sådan noget som Folketingets hjemmeside, der skal tilbyde en masse dokumenter.«

»Det er sindssygt svært at opstille nogle kriterier i en kravspecifikation, der måske skal dække op til 1.000 forskellige hjemmesider ultimativt set,« siger Steffen Otkjær.

Vil I byde ind på rammeaftalen igen, når der på et tidspunkt kommer en ny udbudsbekendtgørelse fra Moderniseringsstyrelsen?

»Det er naturligvis noget, vi vil se med interesse på. Vi vil ikke være for fine til at byde ind endnu en gang,« siger Steffen Otkjær.

Hvilke konsekvenser har det for jer som virksomhed, at udbuddet er blevet annulleret?

»Jeg er glad for, at det blev annulleret på prækvalifikations-niveau. Det havde været hårdt, hvis de havde annulleret udbuddet, efter at vi havde brugt hundredevis af timer på at udarbejde tilbudsmateriale,« siger Steffen Otkjær.

Moderniseringsstyrelsen, der har ansvaret for udbuddet, ved endnu ikke, hvornår et eventuelt nyt udbud sættes i søen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere