Lever din sky op til det lovede?

Virksomheder kan med ny software få dokumenteret, om cloud-leverandøren lever op til, hvad den lover. Overflødigt, siger den danske cloud-bruger Podcastmachine

Det gamle ordsprog om, at tillid er godt, men kontrol er bedre, gælder tilsyneladende også i skyen.

Virksomheder, der indgår aftaler med Google, Amazon og andre cloud-leverandører, har ifølge HP hidtil været nødt til at stole blindt på, at de får, hvad de betaler for. Uden direkte adgang til servere og software er det nemlig ikke helt nemt at måle og kontrollere applikationernes tilgængelighed og ydelse.

Det problem har HP nu løst med et værktøj kaldet HP Cloud Assure, der måler tilgængelighed, sikkerhed og ydelse i skyen.

"Virksomheder, der vælger cloud-løsninger, er lige så afhængige af sikre, stabile og tilgængelige applikationer som alle andre. Derfor indgår de typisk en aftale med cloud-leverandøren om et bestemt service- og sikkerhedsniveau. Men det har hidtil været vanskeligt at kontrollere, om leverandøren levede op til aftalen. Det råder vi nu bod på med en cloud-baseret softwarepakke, som kontrollerer både tilgængeligheden, sikkerheden og ydelsen på cloud-tjenester. En slags 'cloud-forsikring', om man vil," udtaler Flemming Sustmann, der er direktør for HP Software i Danmark, i en pressemeddelelse.

Har aldrig følt sig snydt

Men ligesom med en række andre forsikringer kan det vise sig, at man betaler for noget, man ikke har brug for. Hos danske Podcastmachine, der bruger Amazons sky til at konvertere og hoste podcast-indhold, ser stifter og udvikler Mick Staugaard ikke det store behov:

"Det er ikke noget, jeg har savnet. HP har selvfølgelig ret i, at det kan være svært at se, om jeg får det, jeg betaler for, men jeg har aldrig følt mig snydt," siger Mick Staugaard.

Han understreger dog, at softwaren måske i større virksomheder end hans kunne være et nyttigt værktøj, men at Podcastmachine klarer sig fint uden.

"Hvis vi taler oppetider, så opdager vi det ret hurtigt selv, hvis skyen er nede. Og Amazon har været nede et par gange, men så er det, vi trækker vores SLA op af skuffen," siger Mick Staugaard.

Krisen vil sende de store i skyen

HP Software forudser, at finanskrisen kan udløse det afgørende gennembrud for cloud-løsninger blandt større danske virksomheder.

For mens cloud-løsninger under normale omstændigheder er mest attraktivt for små virksomheder med få brugere til hver applikation, så har likviditetspresset på de store virksomheder fået mange it-direktører til at overveje, om køb og drift af applikationer stadig er den bedste løsning.

"I krisetider er høje kapitalkrav ofte en show-stopper for nye applikationer. Det undgår man med cloud, for her betaler man kun for brugen af applikationerne og altså hverken for indkøb af selve softwaren, drift af serveren bag eller vedligehold og udvikling. Det åbner døren for cloud også i de helt store virksomheder," forklarer Flemming Sustmann.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Lars Sommer

Super godt initiativ. Et stort problem med skyerne, er gennemsigtigheden, der bør være langt større.

Jeg føler mig overhoved ikke sikker i dag, hvis jeg sender mine services eller servere op i en tåget sky, hvor jeg ikke selv kan måle og gennemskue især sikkerheden.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere