Lettet Plurk-udvikler efter Microsoft-tyveri: Nu forhandler vi

Det lille firma Plurk med Århus-datalogen Amir Salihefendic ved roret forhandler nu med Microsoft, efter at softwaregiganten har indrømmet at have tyvstjålet kode. Tak for støtten, lyder det til Version2's læsere.

Davids kamp mod Goliat endte efter kun én dag med kapitulation fra Microsofts side, da det lille firma Plurk opdagede, hvordan Microsoft havde kopieret Plurks mikroblogging-tjeneste nærmest ordret og lanceret den i Kina.

Så det er en lettet medstifter og hovedudvikler, danske Amir Salihefendic, der kan fortælle om stemningen i Plurk-lejren.

»Vi er meget glade for, at det endte sådan. Men bortset fra det, så mente vi også, at vi havde en god sag. Det var jo næsten en nøjagtig kopi, de havde lavet af vores software, så det tror jeg også var en vigtig grund til, at Microsoft reagerede, som de gjorde,« siger han.

Han takker for støtten, der kom ind fra mange sider, og den massive dækning af sagen i medierne.

»Det har presset på i den rigtige retning,« siger han.

Nu forhandler Plurk med Microsoft om sagens udfald, gennem advokater, men udvikleren kan ikke sige, om Microsoft er interesseret i at opkøbe Plurk, som mange har gættet på kunne blive en løsning.

»Vi er i dialog med Microsoft. Mere kan jeg ikke sige nu,« er meldingen.

Plurks tjeneste, der minder om Twitter, har været en stor succes i mange asiatiske lande, blandt andet fordi Twitter ikke var lige så hurtig som Plurk til at lancere versioner på lokale sprog. Men i Kina, hvor Microsoft lancerede kopien MSN Juku, har adgangen til Plurk været spærret siden april. Derfor var Juku ikke en direkte konkurrent.

»Vi begyndte at vokse rigtig meget i Kina i april, men så blev vi bannet af myndighederne. Det er svært for et lille firma som os at komme ind på det marked, men det er jo et stort marked, så vi håber, at vi kan få lov,« forklarer den danske datalog.

Amir Salihefendic stiftede Plurk sammen med en canadier og en malaysier og lancerede tjenesten i maj 2008. Siden er det gået stærkt for firmaet, der har fået canadiske investorer i ryggen, og der er nu i alt ni ansatte.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Torsten Holtse

For mig lyder "forhandlinger" som om der er penge involveret, og hvis det er tilfældet så må Plurk da næsten blive bedre stillet i sidste ende efter den her sag. Som artiklen siger så har Plurk jo ikke været i direkte konkurrence med Microsofts kopi. Jeg vil da stadig håbe for Plurk at Microsoft køber dem, eller måske laver et samarbejde så Plurk kan komme tilbage på det kinesiske marked.

  • 0
  • 0
#2 Søren S. Nielsen

Fedt at han kan hive penge hjem på sine projekter, al ære og respekt for det.

Så må vi håbe han bruger nogen af dem på at få taget et par anstændige billeder af sig selv så vi ikke skal se på et grønt webcam skud hver gang han omtales.

  • 0
  • 0
#3 Jimmy Frydkær Dürr

@Søren S. Nielsen

"Så må vi håbe han bruger nogen af dem på at få taget et par anstændige billeder af sig selv så vi ikke skal se på et grønt webcam skud hver gang han omtales." ....

Ud over det usmagelige i din kommentar vil jeg lige minde dig om at det jo ikke er Amir Salihefendic som person, det her handler om, men et software-produkt han er medejer af.

Her fra skal der også lyde et stort tillykke til Plurk! Det er altid rart at se, at det hjælper at holde på sin ret. Også overfor kriminelle som MS.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere