Lenovos Thinkpad Android-tavle-pc kommer til september

Lenovo er klar med en Android-baseret tavle-pc. I første omgang får danskerne kun den seriøse kontorversion, mens den frække røde Ideapad er forbeholdt amerikanerne.

Lenovo er nu klar med to tavle-pc'er baseret på Googles Android 3.1, men danskerne får i første omgang kun den seriøse kontormodel. Lenovo er også på vej med en tavle-pc baseret på Windows 7.

Windows-modellen kommer ifølge Lenovo først en gang i fjerde kvartal 2011, men allerede til september vil Thinkpad Tablet komme på markedet i Danmark til priser fra 3.425 kroner inklusive moms for 16 gigabyte wifi-versionen og op til 4.690 kroner for en wifi-version med 32 gigabyte lagerplads og en digital pen.

Thinkpad Tablet har nemlig mulighed for at bruge en digitizer-pen på samme måde som den første generation af tavle-pc'er, og som det også er muligt med HTC's Flyer.

Læs også: Anmeldelse af HTC Flyer: Pennen er et hit

Lenovo har med Thinkpad-tavlen valgt at fokusere på brugere i erhvervslivet. Det betyder, at der er lagt vægt på tilslutningsmuligheder og sikkerhed frem for design. Blandt andet er der en USB-port i fuld størrelse og en kortlæser til SD-hukommelseskort. På sikkerhedssiden vil Lenovo tilbyde software til spærring af enheden, hvis den bliver stjålet, og man vil også kunne bruge Citrix Receiver til desktopvirtualisering.

Det vil også være muligt at købe en særlig dockingstation til Thinkpad-tavlen og en kombineret dockingstation og tastatur, der konverterer tavlen til noget, der minder om en bærbar pc.

Styresystemet er Android 3.1, og skærmen har en størrelse på 10,1 tommer og en opløsning på 1.280 gange 800 pixel. Vægten ligger ifølge Lenovo på lige knapt 750 gram.

På det amerikanske marked lancerer Lenovo ligeledes en tavle-pc rettet mod forbrugerne kaldet Ideapad Tablet K1. Hardwaremæssigt minder specifikationerne om Thinkpad Tablet, men designet og softwaren er anderledes.

Ideapad Tablet K1 fås i skinnende hvid eller postkasserød, så der er ingen, der kan forveksle den med den sorte Thinkpad Tablet. Til gengæld har den ikke de samme tilslutningsmuligheder. Derimod har Lenovo valgt at levere den med præinstallerede applikationer til en række underholdningstjenester.

Windows-modellen Ideapad Tablet P1 vil få en Intel 1,5 gigahertz processor og vil veje lidt mere og være lidt tykkere end Android-modellerne.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere